lauantai 24. maaliskuuta 2012

Vuosi blogia kirjoitettu - nyt tehdään valintoja sisustukseen

Tasan vuosi sitten aloitin tämän blogin ja tilanne raksan suhteen oli aika lailla erilainen. :)

Tänään tutustuttiin Mannerheimin lastensuojeluliiton lastenhoitopalveluun ja tilattiin meidän tytöille lastenhoitaja siksi aikaa kun miehen kanssa käytiin taas kerran kiertelemässä pintamateriaalivaihtoehtoja tulevaan taloomme. Oli kyllä hyvä päivä! Lastenhoitaja osoittautui mukavaksi ja taitavaksi ja me löydettiin melko varma valinta parketiksi! Olen kyllä niin iloinen! Hakusessa on ollut tammiparketti ilman keltaisuutta ja nyt sellainen olisi Karelian Tammi Natur Antuque Kartano yksisauvaisena. Tuo linkin kuva ei tosin ihan vastaa sitä mitä kaupan näytepalassa nähtiin. Livenä väri on vähän enemmän lämpimän pähkinän sävyinen.

Sitten löydettiin yläkerran vessaan kiva korostuslaatta, jota laitetaan kauttaaltaan pesuallasseinälle. Laatta on Pukkilan Trendstone mosaiikki todenäköisesti vaaleanharmaana niin kuin tässä linkin kuvassa. Toinen vaihtoehto olisi hitusen tummemman harmaa.

Mitäs sitten. Osmo colorista käytin hakemassa lisää näytemaalipurkkeja. Läpikuultava valkoinen osottautui liian läpikuultavaksi ja se alkoi tuntumaan sopivalta sävyltä vasta neljännellä maalauskerroksella. Nyt otettiin testaukseen sitten vastaava peittävä sävy, joka yhdellä kerroksella maatattuna on kuitenkin varsin läpikuultava sekä valkoinen perinnesävy, joka myöskin on peittävyydeltään tummempaa kuin läpikuultava.

Kylpyhuoneeseen meille on tulossa amme ja tänään teimme siitäkin melko todennäköisen päätöksen. Eli meille tullee Westerbergsin Ocean 170 duo pelkkänä ammeean ilman poreominaisuutta. Tämä ei ollut ihan selvä valinta. Mies kun olisi halunnut poreammeen. No, välillä tehdään valintoja jotka miellyttävät enemmän toista. Tuolla ammeasialla tuntui kuitenkin olevan enemmän merkitystä minulle. Mies sen sijaaan valitsi meille kiukaan, joka ei minua aluksi miellyttänyt, mutta kyllä se nyt jo tuntuu ihan kivalta... :) Tällainen Harvia Legend -kiuas tuli meidän raksalle tällä viikolla.

5 kommenttia:

 1. Ihania valintoja! Miellyttää munkin silmää. :) Meillä on pojan huone edelleen kesken. Ei vaan ole ollut aikaa viimeistellä listoja. Mutta sitten kun ne on laitettu, niin saadaan siirrettyä poika nukkumaan omaan huoneeseen. Vihdoin. :D

  VastaaPoista
 2. Oih, että mä olen kateellinen tosta ammeesta! Mä niin olisin ammeen halunnut ja kai sen jotenkin olisi saanut tungettua meidän suihkuun, mutta mies on niin vahvasti sitä vastaan että ei sitten. Nyyh.
  Hyvin edistyy teilläkin. Hyvännäkösiä laattavalintoja. Ja kiuaskin teille jo tuli :) Meidän kiukaassa ei ole kiviä vieläkään hankittuna. Ehkä joskus sitten.
  Löytykö se sopiva maali?
  Miten toi mll:n hoitajasysteemi toimi? Voisi itsekin moista kokeilla, jos uskaltaisi.. Olisi niin kiva olla miehen apuna raksalla, mutta se on aika haastavaa. Ja jos ollaan siellä kaikki, on työ hyvin hidasta ja pätkittäistä.

  VastaaPoista
 3. Maiju, kiitos kommentistasi! :)

  Helena, on kyllä ikävää kun tulee miehen kanssa erimielisyyksiä makuasioista raksaillessa :( Mutta tervetuloa joskus meille kylpemään! Oikeasti olisi kiva tavata joskus! :)

  Ei olla vielä löydetty sopivaa maaliyhdistelmää. Osmo colorin valkoista tulemme käyttämään, mutta nyt pitäisi löytää oikea yhdistelmä valkoisesta peittävästä, läpikuultavasta ja pelkästä öljyvahasta. Tänään maalasin raksalla kolme mallipaneelin pätkää yhteen kertaan peittävällä valkoisella ja sekin näytti aika kevyn valkoisesta. Kokeilleen seuraavaksi miltä näyttäisi kaksi kerrosta peittävää tai yhden peittävän päällä läpikuultava.

  MLL:n lastenhoitopalveluun kannattaa tutustua MLL:n neittisivuilla: http://www.mll.fi/perheille/lastenhoito/ Tuntihinta on 8,20€ (+ilmeisesti myös matkakulut). Jos samalle hoitajalle maksaa kuukaudessa alle 50€ niin ei tarvitse välittää TYEL maksuista eikä ennakonpidätyksestä. Ktyllä niiden hoitajien pitäisi ihan päteviä olla. Mä ainakin jätin vielä tosi tarkat ohjeet lasten pukemisista ym. :)

  VastaaPoista
 4. Oi ihanaa amme! Tahtoo kanssa!
  -Heli

  VastaaPoista
 5. Ja hei hieno kiuas! Tuli heti mieleen, et on varmaan joku tollanen, jossa kivet näkyy hyvin :)

  -Heli

  VastaaPoista