keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Paneeleita

Hirsipaneelien loppumisesta: oltiinkin itse haluttu muinoin puuosatoimitus ilman väliseinien paneeleita, koska emme silloin vielä osanneet sanoa, mitkä seinät haluamme hirsipaneelista ja mitkä gyprocista. No, yksi s-posti viesti talotoimittajalle ja kahdessa päivässä -eli tänään tulivat tarvittavat paneelit tontille.

Kattopaneelien suhteen kävi vähän hassu juttu. Mies oli laittanut tarjouspyyntöä kattopaneeleista muutamaan eri paikkaan. Odoteltiin tässä vielä yhtä vastausta ja kun se osottautui kaikkia muita kalliimmaksi niin päätettiin hyväksyä ensimmäinen saamamme tarjous vaikka sekin ylitti reilulla 1000€:lla budjetoimamme hinnan. Mies otti yhteyttä kyseiseen paneelitoimittajaan hyväksyäkseen heidän tarjouksensa ja pyytääkseen toimitusta toukokuulle. Yhteydenotossa kävikin ilmi yllättävä asia: Yhteyshenkilömme oli ollut viikon lomalla ja sillä aikaa työporukka oli ymmärtänyt tarjouspyyntömme tilaukseksi ja tehnyt paneelit meille valmiiksi ja lähettänyt ne matkaan!!! Hauskaksi asian tekee se, että yrityksellä ei ollut edes tiedossa missä osoitteessa raksamme sijaitsee - ainoastaan nykyisen kerrostalokaksiomme osoite ja sinne oli tulossa 3000 metriä paneelilautaa. Jii-haa! ;-) No, ongelmaksi tuli sitten tuon puutavaran varastoiminen -tarve kun paneeleille olisi vasta toukokuussa. Toimittaja pahoitteli sekaannusta. Paneelien kuljettaminen takaisin tehtaalle /sahalle olisi tuonut lisäkustannuksia, joten saimme hyvitykseksi reilun 1000€ alennuksen kattopaneeleista ja siten hinnaksi muodostui jotakuinkin aluenperin budjetoimamme summa.  :)

Minä heitin tänään aamulla mieheni työpaikalleen, lapset mummille hoitoon ja itse suuntasin raksalle ottamaan vastaan kattopaneelitoimitusta (joka ei sitten kuitenkaan tänään saapunut) ja jatkamaan maalailuja. Meidän timpuri-appiukko lähti tänään hyvin ansaitsemalleen etelän lomalle, joten sain puuhastella raksalla ihan yksin. Sain eteisaluan gyprocit pohjamaalattua. Oli mukava erilainen päivä verrattuna normiarkeen. Ei tämä mamma taas muista milloin olisi viimeksi saanut viettää latuaikaa ylhäisessä yksinäisyydessä. No, vaikka ihan mukavaa raksalla olikin niin silti tuli tunne, että töitä on vielä P-A-L-J-O-N jäljellä ennen kuin talo on muuttovalmis. Tuli vähän skptinen olo, että mahdetaanko päästä muuttamaan vielä tämän vuoden puolella...

Ai niin ja tällä viikolla saatiin takkatiilet raksalle. Meille tulee Tulikiven kulmatakka leivinuunilla. Muuraus on kahden viikon päästä, mutta koepoltto vasta joskus kesällä kun piippu saadaan puhkaistua katon läpi.

Jotakuinkin puolet takkatiilistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti