perjantai 2. marraskuuta 2012

Huonekaluja ja sisustusta

Ääk, me mentiin nyt sitten tilaamaan sohva meille!. Ihan uskomatonta, että valikoima on suuri, mutta siitä huolimatta en löytänyt ns. täydellistä sohvaa. Ihan liikaa vaihtoehtoja eikä missään samassa sohvassa kaikkia parhaita vaihtoehtoja. Valittiin Pohjanmaan Multico -sohva. Malliksi tuli kulmasohva, jossa molemmilla puolilla kolme istuinpaikkaa ja välissä istuttava kulmaosa. Käytiin aiemmin testaamaassa Pohjanmaan Alava -sohvaa ja siinä oli ihan liian röhnöttävä istuma-asento. Tässä Multicossa istuma-asento on kiva, mutta tosi iso miinus on, että istuintyynyjen kankaat eivät ole irroitettavat! Selkänojatyynyjen kankaat kyllä ovat irroitettavia, mutta eiköhän se ole nimenomaan se istuintyyny, joka likastuu jos joku? Täytyy nyt sitten varmaan arkena pitää sohvalla jotain suojapeittoa istuinosan päällä...

Ja väri sitten - sitäkin oli kamalan vaikea päättää! Halusin ajattoman värin, johon ei heti kyllästyisi, joten poissuljettua olivat kaikki varsinaiset värit: punainen, sininen, keltainen jne. Ruskea sohva olisi hukkunut lattian väriin ja monet beiget olivat  jotenkin likaisen sävyisiä. Valkoiseen tykästyin, mutta ei sitten ihan valkoista uskallettu tilata. Valittiin nyt sitten vaalea beige, josta malli on tässä alla kuvan värivaihtoehdoissa toiseksi ylimpänä. Kaupassa väri näytti kivalta, kankaan pitäisi olla laadukas ja mietin, että tuohon on aika helppo tarvittaessa yhdistellä erivärisiä sisustustyynyjä. No, ei tarvinnun kun päästä kaupasta ulos niin aloin miettiä, että olisiko tumman harmaa sohva ollut sittenkin parempi...

 
Sohvan toimitus pitäisi olla viikolla 51 eli juuri joulun alla. Onpa aika hurjaa! Siihen mennessä pitäisi saada parketit laitettua ..ja kattolsitat ja mielellään kaikki muukin ja raksa siivottua kauttaaltaan ettei raksapöly enää sotkisi sohvaa. O'ou... Toivottavasti sohvat tulevat tiiviiseen muoviin pakattuna, ettei liian aikaisin jouduta oikeasti sohvaa esille laittamaan!
 
Nyt sitten pitäisi vielä laittaa ruokapöytä ja tuolit tilaukseen. Siinäkin malli on aikalailla päätetty (Pohjanmaan Aurora-pöytä + Merlyn-tuolit). Tässä kuva vastaavasta yhdistelmästä (tosin kuvasta poiketen meille ei todellakaan tule pehmeitä istuinpäällisiä, ehei, helppo puhdistettavuus on meidän tapauksessa ykkösominaisuus). Mutta taas se väri... Lattia tulee olemaan aikalailla tumman ruskea ja seinät tosiaan petsatut valkoiset. Pitääpä tässä joku päivä käydä parkettimallin kanssa katsomassa mikä väri sopisi lattiaan... Luulisin että värivaihtoehdot löytyvät tummanruskeasta (tummempi kuin tumma pähkinä), valkoisesta ja petsatusta valkoisesta tai näuden yhdistelmästä (pöydän jalat ja pöytälevy ovat mahdollista olla eri väriset).
 
Onneksi kaikkia huonekaluja ei tarvitse heti hankkia. Vanhasta kodista uuteen siirtyy minun ja miehen sänky, esikoisen sänky, pinnasänky, tietokonepöytä, lasten vaatelipastot ja kirjahylly. Vielä tarvittaisiin ennen muuttoa toiselle tytölle "isojen tyttöjen sänky", toinen sohva yläkerran aulaan (=tv:n katselutila) ja mielellään myös muutama (3?) baarijakkara keittiön saarekkeen äärelle. Ja sitten niitä mattoja ja verhoja. Onenksi talomemrakentuu sellaiseen paikkaan, että naapureita ei ole ihan vieressä, joten verhojen hankinnan kanssakin voidaan odotella.
 
Ai niin ja yksi jee-jee -juttu. Kun viime päivityksessän harmittelin sitä, ettö toivomaani tapettia ei ollut enää saatavilla tyttöjen makuuhuoneeseen niin nyt sitä sitten onkin taas! Kyseessä on Laura Ashleyn "girls pink striped matt vinyl" -tapetti ja kuva on tässä alhaalla. Hinnaksi tulee 39€/rulla Cityshoppari-alennuksella ja kolmella rullalla pitäisi saada se yksi tarvittava seinä tapetoitua. ..tosin nyt taas miehtin, että olisiko joku reippaampi raitatapetti ollut sittenkin parempi... Mutta tuo tapetti on tosiaan tulossa makuuhuoneeseen, joten ehkäpä sinne on ihan hyvä tuollainen rauhallinen tunnelma, mikä ainakin minulle tuosta tapetista välittyy.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti