keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Edistystä ja ahdistusta

Taas kävin raksalla maalaamassa. Esikoinen 3v kommentoi siihen, että "miksi sinä äiti aina maalaat?", mutta jatkoi "minäkin aina haluan, että luetaan Topi ja Tessu". Niinpä niin. Voi kun tuo minun maalaamiseni olisikin enemmän sitä haluamista. Oikeasti en kyllä enää yhtään haluaisi.  Ja tässä loppuvaiheessa on raksaväsymyksen ohelle tullut koko ajan enemmän ja enemmän sisustusahdistus (siis ihan oikea ahdistus, en nyt halua halventaa tätä sanaa). On niin ärsyttävää kun liian myöhään huomaa asioita, jotka olisi halunnut toisin. Nyt on tyttöjen makuuhuoneeseen saatu asennettua parketti ja NYT olen sitä mieltä, että parkettien suunta olisi voinut olla toinen (ikkunasta ovelle, valon suuntaan). Sen sijaan parkettien suunta on nyt yhtenevä koko asunnon kanssa. Yleinen käytäntö toki, mutta itse olisin NYT halunnut toisin. Ja toinen juttu parketteihin liittyen ... niin kauan kun sitä sopivaa sävyä etsittiin ja päädyttiin tuohon Tammi nature antique -sävyyn niin... NYT tuntuu, että olisin sittenkin halunnut ihan vaaleat lattiat. No, kalliit parketit ovat pakkauksissaan eteisen aulassa eikä niitä nyt enää lähdetä vaihtamaan.

Jotenkin vaan kun tuohon raksailuun on investoinnut niin paljon aikaa, vaivaa ja rahaa niin toivoisi, että lopputulos olisi täydellinen. Ei vaan ole ollut aikaa paneutua enempää sisustussuunnitteluun. Ja onhan se jo hyvä, että olen tosi tyytyväinen seínien väriin ja kattoon...

Tyttöjen makuuhuone
 
 
Tänään käytiin tekemässä kaupat keittiöpöydästä ja tuoleista. Mallit olivat samat, mitä esittelin edellisessä blogi-päivityksessä. Väri jäi edelleen auki. Valkoinen olisi ollut kiva sisustuksellisesti, mutta en usko, että pinta olisi kauaa pysynyt naarmuttomana lapsitaloudessa. Meillä on nyt viikko aikaa päättää, tilataanko keittiöryhmä pähkinän vai tummanruskean (lähes musta) värisenä. Ei auttanut, että käytiin kaupassa parkettinäytteen kanssa. Olen jotenkin vierastanut melkein samanväristen (tumma puu), mutta ei kuitenkaan oikeasti samanväristen puupintojen yhdistämistä samassa asunnossa /huoneessa. Nyt meillä on jo tulossa vähän eri sävyiset tumma puinen lattia ja tumma puinen keittiötaso. Tuntuu, että taas vähän eri sävyinen pähkinäinen keittiöryhmä saisi vaan sekaisen vaikutelman sisustukseen. Toisaalta sitten se tumman ruskea näytti jotenkin epäkodikkaan juhlalliselta ja yritän nyt miettiä ajoissa miten se sopisi kokonaisuudessaan meidän sisustukseen. Mitään muuta niin tummaa koko asuntoon ei tule... Saatiin nyt kaupasta yksi pähkinän värinen tuoli raksalle väritestaukseen. Jos se tökkii niin ainoa vaihtoehto lienee se juhlallinen tummanruskea. Vai pitäisikö kuitenkin päätyä valkoisiin jalkoihin ja tummanruskeaan tasoon??? Että voi olla hankalaa!!!!
 
Mutta ettei mene ihan kokonaan valittamiseksi niin portaisiin olen tosi tyytyväinen. Erityisesti tykkään tuosta kahdesta ala-askelmasta, joiden ansiosta portsiiin voi nousta sivusta, mikä tulee olemaan varmasti luonnolisin kulkusuunta - päädyn suunnassa kun on vain työhuone ja kylpyhuone.
 
Portaat 1- ja 2-kerrosten välillä
 
Ja ovet saatiin tällä viikolla raksalle. Mä en halua edes ajatella kuinka paljon jouduttiin noista ovista loppujen lopuksi maksamaan, mutta ainakin lopputulos on hyvä ja sopii meidän asunnon värimaailmaan.
 

Ruiskumaalatut ovet kellarissa odottamassa
 
Huomenna meidän luottolaatoittaja Uudenmaan laatoistusmestareilta on tulossa raksalle laatoittamaan kylpyammeen sivuja ja keittiön välitilaa. Appi oli kyllä sitä mieltä, että minä voisin sen välitilan laatoittaa kun kävin vuosi sitten sen laatoituskurssin. Pää vaan hajoaa omaan riittämättömyyteen. On jotenkin ihan tarpeeksi siinä että käy palkkatyössä (kamalinta on klo 6:20 herätykset  kun en vaan saa itseäni sänkyyn ennen klo 23:30), hoitaa lapset, kodin ja vapaapäivinä vielä maalailla ja siivoilla raksalla . Ai niin ja olenhan mä vielä raskaanakin... Rv 28+0 tänään. Krooninen väsymys vaivaa.
 
 
Muoksis. Mitä jos päädyttäisiin tällaiseen valkoisen ja tummanruskean yhdistelmään keittiöryhmässä? Saa kommentoida!

2 kommenttia:

  1. mun makuun liian kirjava. joko tai ni ois selkeämpi. maalattu valkoinen on sinänsä kuitenkin helppo, pinnan voi aina maalata uudestaan ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari! Tuo näkökulma, että valkoisenhan voi maalata tarvittaessa niin sai meidät päätymään kokovalkoiseen pöytäryhmään. :)

    Tuon kaksivärisen kirjavuudesta / levottomuudesta oli myös miehen täti samaa mieltä.

    VastaaPoista