sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Lisää valkoista pintaa

Edellisen päivityksen jälkeen seinien maalailu on jatkunut raksalla. Kiitos ihana ystäväni A.I, joka olet ottanut tyttöjämme hoitoon ja samoin kiitos hoitoavusta äidilleni ja miehelleni. Nyt on maalattu valmiiksi seinät kaikista yläkerran kolmesta makkarista ja yläkerran aula.. oikeastaan siis kaikki yläkerrasta paitsi erkkerin yläosa, johon ei oikein pääse käsiksi ilman hakitelineitä. Alakerrasta on maalattu ruokailutila ja erkkerin alaosa sekä kodinhoitohuone. Nyt jää maalailu vähän taulle kun en viitsi niitä huoneita vielä maalata (eteinen ym.) jossa on paljon liikennettä, sirkkelöintiä ym. tai sitten sellainen määrä varastoitavaa tavaraa, ettei niitä saisi vielä mihinkään siirrettyä (keittiö ja alakerran toinen makkari). Mutta ihanasti valmiimmalta raksalla taas näyttää kun niin suuri osa seinäpinnasta on muuttunut valkoiseksi! :)

Kellarissa on ilmastointiputket koteloitu niistä tiloista, joihin tulevaisuudessa voisi suunnelella jotain käyttötiloja (ei varastoa) ja lisäks iilmastointiputket on äänieritsetty ja  niiden läpivientejä tms on tiivistelty ym. Mieheni on nyt päässyt aloittamaan kattopaneelien laiton. Nyt on paneelit lähes valmiina yhdessä makuuhuoneessa ja vaatehuoneessa. Hyvältä näyttää! Meillä tulee kattoon puista helmipaneelia, joka on valmiiksi vaalattu jasminin sävyisellä (Tikkurilan värikartasta) valkoisella. Appi on tehnyt kellarin ulko-oven kohdalle muotit betoniportaita varten ja kunhan saadaan tilattua hiekkaa betonia varten niin sitten voidaan valaa portaat siihen.

Suurin osa meidän laatoista on nyt saapunut raksalle. Tosin kellarin vessaan ei ola vielä laattoja hankittu ja sieltä pitäisi laatoitus aloittaa kun sinne on hyvä harjoitella. Pitäisi käydä hakemassa jotain tosi halpaa valkoista laattaa seinälle ja sitten jotain harmaata peruslaattaa lattialle. Saa nähdä mitä tuosta mun laatoituksesta oikein tulee. Onneksi apella on laatoituskokemusta ja lupasi antaa sitten neuvoja kun toisitoimiin päästään. Miehen kanssa kyllä puhuttiin, että voitaisiin "hätävaraksi" jo alkaa kartoittamaan ulkopuolistakin laatoittajaa... :)

Viime aikoina arki lasten kanssa on ollut taas jotankin tosi kiireistä. Oli esikoisen synttärivalmisteluja, viimeisiä harrastuskertoja ennen kesälomaa, sitten olen itse päässyt raksalle pari kertaa viikossa ja kuskannut lapsia hoitoon. Tuntuu, että koko ajan ollaan ryntäilemässä jonnekin. Ja sitten on nämä iän ikuiset kotityöt, siivoilut ja ruoanlaitot. Tuntuu ihan pahalta kun varsinkin esikoinen toivoo koko ajan, että voitaisiin mennä ihan vaan omalle pihalle leikkimään, mutta harvana päivänä ollaan ehditty pidempää aikaa siellä leikkiä. Jotenkin ristiriitaista myös se, että nyt kun olen hoitovapaalla niin eikö mulla pitäisi olla kamalasti aikaa hoitaa lapsia? Mihin se kaikki aika menee? No, nyt on harrastusket kesätauolla ja toivon, että osattaisiin viettää lasten kanssa ihana kiireetön kesä kaikesta raksailusta huolimatta. Elokuun eka päivä meidän perheen arki kuitenkin muuttuu hurjasti kun minä menen töihin. En kyllä yhtään odota sitä!

Valmiiksi maalattu erkkerin alaosa

Ilmastointiputkien koteloa

Listoja vaille valmista kattoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti