lauantai 22. lokakuuta 2011

Ovet

Tänään meillä alkoi ulko-ovien asentaminen paikoilleen. Oli taas yllättävän hidas ja haastava projekti. Jotekin mä taas ajattelin, että äkkiäkös nuo pojat naputtelevat karmit paikoilleen ja sitten vaan nostetaan ovet saranoilleen... Joopa joo.. Ne ovet painoivat ihan älyttömän paljon! Niiden kantaminen sisään oli jo iso juttu, saati sitten meidän makkarin parvekkeen ovien nostaminen kakkoskerrokseen! No, nyt on sitten ne makkarin ovet ja sen alapuolella oleva saunan terassin ovi paikoillaan. Allaolevassa kuvassa vasta makkarit ovet on saatu paikoilleen. Sen lisäksi kuvassa näkyy valmis katto (kattotiilit laitettu siis) ja tuulensuojalevyillä päällystetyt kainalot.

Makkarin tuplaovi paikoillaan!

Tällä viikolla meidän kellariin ja ekaan kerrokseen valettiin lattia. Tänään mä konttasin kellarin lattian reunoja ympäri ja puukolla siistin reunoja, joissa näkyi reunusmuovin kaistaleet. Enää ei näy. Sitten naputtelin kirveellä seinästä valusta johtuneita epätasaisuuksia ja polyuretaanivaahtoa irti. Olisi joo pitänyt olla jotkut suojalasit. Vieläkin toisessa silmässä kiusaa betonimurunen. Nyt on seinät siloiset vastaanottamaan rappauksen, joka tehdään ilmeisesti tuossa marraskuun alkuviikoilla. Siivoamisen jälkeen aloin kantamaan sisälle ja kasaamaan kellarin lattialle lautatapulia maalatuista otsalaudoista, joita ei sittenkään laiteta enää tänä vuonna paikoilleen. Siihen päälle pitäisi vielä latoa ulkoiseiniin tulevat hirsipaneelit, jotka myöskin naputellaan paikoilleen vasta ensi keväänä / kesällä.

Mies piti tän meneen viikon kesälomaa -yksi viikko oli kesältä jäänyt. Nyt on spu-levyt laitettu kahteen seinään ja toiset kaksi seinänkohtaa olisi vielä jäljellä. Sen lisäksi tontilla on kaivettu panospuhdistamo maan sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti