lauantai 15. lokakuuta 2011

Tilkitsemistä

Mä olen nyt ollut raksalla tänään ja viime viikon lauantaina tilkitsemässä ikkunan rakoja. Lasivillaa ja pellavaeristettä. Mä toivoin jo pääseväni eroon tuosta kutisevasta lasivillasta, mutta ei. Ja vielä pitäisi kuistin kattoon laittaa lasivillalevyjä. Mun onnekseni levyt loppuivat tänään kesken ja sain keskittyä vain ikkunan rakoihin. Kyllä siihenkin mun koko työpäivä meni. Mutta en mä ole kateellinen miehellenikään, joka sahailee spu-eristettä millintarkasti ja sahatessa kuuluu sellainen inha styrox-nitinä.

Nyt työn alla on kakkoskerros. Anoppi ja appi kiinnittivät vanerilevyjä lattiaan. Tänään tuo muutaman päivää kestänyt urakka saatiin valmiiksi ja nyt kakkoskerroksessa ei enää tarvitse hyppiä kattorimojen päällä varoten putoamasta ykköskerrokseen. Mies sitten tosiaan aloitti tänään spu-levjen kiinnittämisen kakkoskerroksen seiniin. Spu-levy on kuulemma kaksi kertaa niin eristävää kuin lasivillalevy. Mainittakoon se nyt tässä. :) Tuohon spu-levyn päälle tulee sitten enää hirsipaneeli.

Ja mitä vielä raksalla on viime aikoina saatu tehtyä niin nyt on kaikki "kainalot" peitetty tuulensuojalevyllä. Niinpä talossa on nyt kaikki seinät ummessa eikä sisälle enää tuule muuta kuin oviaukoista. Tosi paljon edistymistä on tapahtunut parin viikon aikana. Tosi kiva tietysti! Kyllä mä niin odotan sitä, että päästäisiin taas elämään normaalia arkea koko perhe.

Vaikka en mä nyt voi kauheasti valittaa mun "yksinhuoltajuutta". Meidän nuorempi neitonen on lähtenyt kävelemään ja arki kotona menee pääsääntöisesti ihan mukavasti. Uskaltauduinpa jopa ottamaan kaverini 2-vuotiaan lapsen meille hoitoon kolmeksi päiväksi viikossa lokakuun ajaksi. Ylimääräinen lapsi tuo ihan kivaa vaihtelua meidän arkeen ja kun hoitolapsi on haettu kotiin niin sen jälkeen tuntuu aina tosi leppoisalta kun meillä on vain kaksi alle kolmevuotiasta lasta! :)


Panoramakuva kakkoskerroksesta

SPU-levyjen asennustä 2.kerroksen lyhtyyn

2 kommenttia:

  1. Hauska panoramakuva :D
    On toi hirsitalon pykääminen vaan erilaista kun kivitalon kasaaminen. Meillä kun vaan ladotaan kiviä kasaan ja seinä on siinä. Minä sitten täällä ihmettelen että mitä ihmeen villoja :D

    Kiva kun otat kaverisi lapsen hoitoon. Pitkää pinnaa niiksi päiviksi ;) Ei vaan, sehän saattaa vaan helpottaa eloa kun lapsilla on tekemistä keskenään.

    VastaaPoista
  2. Helena, saat ollaonnellinen kun et joudu noiden villojen kanssa tekemisiin! =) Ei "oikeaan" hirsitaloonkaan noita villoja tulisi eristeeksi, mutta meidän kakkoskerros ei olekaan sellaista "oikeaa" hirsitaloa. Koska hirsiä ei voi latoa kahteen kerrokseen niin tuo meidän kakkoskerros on "feikkihirsitaloa" eli kuin tavallista puutaloa, mutta verhoilu hoidetaan hirsipaneelilla, että näyttäisi siltä, että on hirttä.

    VastaaPoista