tiistai 18. joulukuuta 2012

Muuttotarkastus tehty ennen joulua!

Tänään oli sitten kovasti odotettu päivä ja muuttotarkastus saatiin tehtyä! Viimeisinä hankintoina muuttotarkastusta varten mies kävi eilen ostamassa piharoskiksen ja printtasi sähköpostin, jonka mukaan jätteiden keräys alkaa tammikuun 3. viikolla. Tänä aamuna mies vielä nappasi raskalle lähtiessään sammutuspeitteen nykyisestä asunnostamme, joten välttämätön alkusammutusvälineistökin tuli hankittua valmiiksi muuttotarkastukseen. :)

Ainoa huomautettava asia muuttotarkastuksessa oli ulkona parvekkeen kaiteen poikkilauta, joka oli väärällä puoellla pystylautoja ja näin ollen mahdollistaisi kiipeilyn. No, se on kuulemma korjattavissa 2,5h fiksailulla. Itse en muuttotarkastukseen ehtinyt kun se oli jo 8:30 aamulla ja olin silloin vielä hoitamassa aamutoimia lasten kanssa. Vein sitten toisen lapsen päiväkotiin, toisen mummille ja sitten tulin itse siivoilemaan raksalle. Appi taki samalla sokkeleita keittiökaappien alle.

Parketit meillä saatiin kuin saatiinkin sitten laitettua kaikkialle 1- ja 2-kerrokseen ennen muuttotarkastusta ja jalkalistat tuli hankittua ja nekin ovat jo melkein kaikkialla paikoillaan. Sahanpurua asuntoon tuova "sirkkelikin" saadaan jotakuinkin toimettomaksi kun ne viimeiset jalkalistat (ja ok, muutama kattolistakin puuttuu) saadaan paikoilleen. Sitten on taas astetta mielekkäämpää siivota kun siivoamisen tulos on nähtävillä pidemmän aikaa.

Eteisen kaapit ovat palasina eteisen seinustalla odottamassa kasaamista. Keittiöryhmän ja sohvan toimitus luvattiin ennen joulua .. vielä ei ole kyseisiä kalusteita näkynyt, mutta vielä tässä on kolme päivää aikaa luvatulle toimitusaikataululle.

Tänään sain pölyt pyyhittyä alakerran wc:stä ja kodinhoitohuoneesta niin että viitsin ikuistaa niistä kuvat tänne. Myös erkkeri on nyt muuten valmis paitsi siinä lattialla on vielä jalkalistojen työaluetta. Tuossa kuvassa näkyy erkkerin mastovalaisimet. Mies sellaisiin ihastui joskus asuntomessuilla ja halusi meille sellaiset. Nyt valmiina asennettuna kiittelen miehen makua valaistuksen suhteen. Kyllähän nuo mastot hienoa ovat!

Alakerran wc

Kodinhoitohuone -taustakuvat ja lasi puuttuvat

Näkymää 2-kerroksesta erkkerin suuntaan


Muuttolaatikoita ja pusseja on lähtenyt raksalle jo 38 kpl. Nyt on vanhassa asunnossa kova siivoaminen päällä sillä huomenna on tästä asunnosta näyttö mahdollisille seuraaville asukkaille. No, tuleepahan joulusiivous tehtyä ajoissa eikä jää enää aatonaatolle niin kuin perinteisesti on käynyt. Kauheasti ei tänä vuonna viitsi panostaa jouluvalmisteluihin kun vanha koti yritetään saada tyhjennettyä, uudessa kodissa on vielä viimeistelyt tekemättä ja muutenkin aatto ja joulupäivä tullaan pääsääntöisesti viettämään sukulaisten luona. Kaikesta huolimatta laitoin nyt kuitenkin porkkanalaatikon valmistumaan ja ostin ainekset piimäkakkua varten. Saaristolaisleipää tekisi mieli kokeilla kaverin (Essi!) esimerkin innostamana! :)

Tyttöjen päiväkotipaikat on irtisanottu vuoden loppuun ja minulla häämöttää äitiysloma edessä. Vielä olisi huominen (kotipäivä) ja sitten kaksi työpäivää. Kyllä tää vaan on jännää aikaa! Paljon muutoksia elämässä samaan aikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti