sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kärsimättömyyttä ja sisustusahdistusta


Nyt ovat sitten olleet pohdinnassa viimeiset raksailuun vaikuttavat valinnat, jotka vaikuttavat asunnon kokonaisilmeeseen ja tulevan olemaan nähtävinä – ehkä ei nyt ihan loppuelämää – mutta monen monta vuotta kuitenkin. Alakerran vessan taso. Olisin halunnut vessaan puun värisen tason, johon upotettaisiin valkoinen malja-allas, mutta koska meillä oli yläkerran allaskaapin kytkytkauppana tullut hervottoman iso ja arvokas peili (joka ei sinne yläkerran vessaan mahtunut) niin se peilinkehys-puunväri ei sopinut yhteen minkään valmiin puutason kanssa. Niinpä jouduttiin nyt tilaamaan vessaan valkoinen taso. Mua vaan niin ärsyttää tuo peili. Enkä edes tykkää koko peilin puuväristä. Se on paljon keltaisempi kuin piti olla. Ja sama homma sen koko yläkertaan tulevan allaskaapin kanssa. Väri muistuttaa paljon enemmän vanhempieni 70-luvun kirjahyllyä kuin pähkinää. Kaupassa ja netissä väri oli ihan erilainen.

No sitten lastenhuoneen tapetti.  Vaihtoehtoja pyörittelin jo pitkään mielessä, mutta nyt kun tein valintani niin valitsemani tapatin valmistus on kuulemma lopetettu. Harmittaa. Olisin halunnut tyttöjen makuuhuoneeseen yhdelle seinälle tämän tapetin, mutta ”joudunkin” päätymään nyt johonkin muuhun vaaleanpunasävyiseen raitatapettiin. Eivät nuokaan nyt huonoja vaihtoehtoja ole, mutta kuitenkin vähän räväkämpiä kuin tuo ykköstoiveeni.
Siten pitäisi laittaa kohta olohuoneen kulmasohva tilaukseen. Mutta kun en osaa päättää kankaan väriä. Eikä tunnu olevan aikaa eikä jaksamista lähteä sinne sohvakauppaan taas suorittamaan vertailua. Viikolla käytiin kertalleen Matropolikalusteessa, josta saatiin tarjous Carelia-kulmasohvasta ja Maskussa, jossa saatiin tarjous Pohjanmaan Alava-kulmasohvasta. Carelialla ei ollut kuitenkaan tarjolla yhtä kivaa kangasta kuin Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla taas minua häiritsi Alavan "röhnöttävä" selkänoja. Sitä haluaisi vaan lykätä päätöksen tekoa, mutta jos toimitusaika sohvilel ja keittiöryhmälle on kuusi viikkoa, niin pitäisi se tilaus saada piakkoin vetämään jos haluttaisiin kalusteet vuoden vaihteeseen.


Ja sitten tuo keittiön välitila. Viime kerralla kun päivitin blogia niin harmittelin kuinka kaupassa kivalta näyttänyt laatta ei näyttänytkään enää niin kivalta kun toin sen raksalle. No, kävin sitten uudestaan kartoittamassa K-Raudan laattavalikoimaa ja sieltä löytyi pari potentilaaista vaihtoehtoa. Vähän nihkeää oli K-Raudan toiminta (terveisiä vaan sinne 75:een!!! ;-) ) mallilaatan tilaamisen suhteen, mutta lopulta saatiin laatta ja tänään kävin katsomassa miltä laatta näytti oikeassa ympäristössään. Jotenkin valmiiksi oli skeptinen olo, ettätuskin tämäkään hyvältä näyttää, mutta ylätyksekseni olinkin oikein tyytyväinen siihen miten laatta sopii meidän keittiön väreihin. Eli nyt saadaan sitten keittiön välitilan laatta tilaukseen! :)

Keittiön tuleva välitilan laatta

Ja sama laatta vielä lähempää

Portaat piti rakentua tällä viikolla, mutta portaiden kokoaja sairastuikin ja kokoaminen siirrettiin ensi viikolle. No, onneksi tässä on edelleen aikaa, mutta kyllä tuo portaiden paikoilleen saaminen on kestänyt. Mutta eka vessanpönttö on saatu asennettua käyttökuntoon (alakerran vessaan) ja keittiön ja suihkujen hanat on asennettu paikoilleen. Myös sähkömies on käynyt laittamassa useampia pistorasioita käyttökuntoon ja pesuhuoneessa on katto paneloitu ja lamput laitettu valmiiksi toimimaan.
 
Ai niin ja ne välovet, joista valitin viime päivityksessä, niin ovat nyt toimitettu maalattaviksi. Kalliiksi tulee, mutta vähän pakko ne oli saada valkoiseksi, jotta olisivat yhtenevät muun asunnon kanssa.

Ja ettei taas jäisi epäselväksi niin pakko vielä parilla lauseella purkaa tätä raksailun aiheuttamaan henkistä väsymystä. Ei vaan niin jaksaisi enää. Kärttyäitinä pinna kireällä yritän kotona tehdä parhaani lasten kanssa ja venyä samaan aikaan palkkatyön ja raksan suuntaan. Olisi se vaan ihanaa viettää ihan normaalia perhe-elämää: käydä lasten kanssa uimassa, viettää yhteisiä koti-iltoja, käydä kylässä koko perheen voimin ja ehkä joskus vaikka laivalla. Ja jos sitä joku päivä voisi istahtaa uudessa kodissa sohvalle, lämmitella takkatulen äärellä ja rauhallisin mielin nauttia tämän urakan loputuloksesta.3 kommenttia:

 1. ei sitä peiliä ois sit pystyny palauttamaan tai myymään jollekki? harmi jos sen takia joutuu tekemään paljon kompromisseja...

  VastaaPoista
 2. Se peili tuli meille tyyliin "Myymme teille tämän allastason alennushintaan sillä ehdolla, että ostatte mukaan myös peilin". Kyseessä oli kenties Suomen viimeinen saatavilla oleva pähkinän värinen kyseisenlainen allastaso.

  Mä mietin sitä myymistä, mutta en vaan jaksanut yrittää laittaa sitä myyntiin. Tuntui siltä, että ei kukaan kuitenkaan halua ostaa peiliä, jota voisi olla aika vaikea saada sopimaan yhteen allastason kanssa.

  Nyt mä ylläpidän toivetta, että joskus ehkä onnistuisi tuon puuosan pinnoittaminen jotenkin... Oletan, että tuossa puuosassa on kuitenkin vaan joku melamiimi-pinta, eikä se ole oikeaa puuta. En tiedä voiko melamiimipinnoitetta vaihtaa uuteen??

  Mä laitan blogiin kuvaa kun saadaan se vessa valmiiksi (sinne tulee nyt sitten valkoiset kalusteet ja se "pähkinän" värinen peili). Toivottavasti lopputulos olisi sen verran kiva ettei tuntuisi valitettavalta kompromissilta!

  VastaaPoista
 3. tai onko helpompi käsitellä peilin karmit??

  VastaaPoista