lauantai 13. lokakuuta 2012

Keittiötä, kodinhoitohuonetta ja saunaa

Tänään olin taas itsekin raksalla kun töistä oli vapaapäivä. Meillä on nyt kasattu keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteita. Tykkään kyllä molemmista! Tuossa keittiön kulmassa välitilan kohdalla on yksi laatta, joka todennäköisesti tulee edustamaan meidän välitilan laatoitusta. Laatta on Cellon Alaska beige 2 kukkaa. Lainasin tuon mallilaatan K-Raudasta, jotta pääsisi näkemään mieltä se meidän keittiössä näyttää. Muuten näyttää kivalta, mutta vähän tökkii, että laatta näyttää likaiselta vaikkei oikeasti likainen olekaan. Nyt tuntuu vaan, että on sellainen kiire, että ei olisi enää aikaa lähteä uudelleen kartoittamaan laattatarjontaa. *huokaus*. ..mutta ylihuomenna ajattelin kyllä vielä kerran käydä K-Raudassa ja Pukkilassa.

Keittiö raksakaaoksessa
 
Kodinhoitohuone


Mulla jatkuu edelleen maalausurakka raksalla. Tänään maalasin valmiiksi (=toinen kerros Osmoa) kolme hirsipilaria. Ajattelin myös aloittaa väliovienmaalausurakan, mutta ensimmäisen oven kohdalla totesin, että se siitä maalaamisesta (tai siis vahaamisesta Osmolla). Ovet oli käsitelty lakalla eikä siihen pintaan Osmo color tarttunut. Tai tarttua kyllä ihan vähän, mutta ero käsittelemättömään oli niin pieni, ettei ole mitään järkeä nähdä vaivaa levittää se vaha tasaisesti sellaisen minimaalisen värieron takia. No, positiivista on, että eipä nyt sitten tarvitse maalata niitä ovia. Ikävä puoli taas on, että joudutaan sitten tyytymään puunvärisiin oviin, mikä ei mun mielestä sovi ollenkaan meidän asuntoon. Hmm.. pitäisiköhän ne karmit kuitenkin maalta? Niitä ei oltu kai lakattu...

Keittiön, kodinhoitohuoneen ja maalaamisen lisäksi taas on tapahtunut edistystä saunassa. Nyt saunaan on asennettu kattopaneelit, kattolamput, betoninen lämpöeristeseinä ja lasinen ovi. Huomenna mies ja appi käyvät hakemassa kivet kiukaaseen ja sitten puuttuukin enää yksi lamppu lauteiden alle. Vessan hanat ja pöntöt on laitettu tilaukseen. Uusien portaiden piti tulla tällä viikolla, mutta eipä ole näkynyt. Keittiön loisteputket tulivat tällä viikolla, mutta niitä ei pääse asentamaan ennen kuin saadaan se välitila laatoitettua.

Vaikka tuolla raksalla on tapahtunut paljon ja periaatteessa loppusuoralla ollaan niin  tuota asuntoa katsellessa tuleva muutto tuntuu vielä jotenkin tosi kaukaiselta. Betonilattialla on hakitelineitä, pukkeja, lautoja, roskasäkkejä, työvälineitä, sahanpurua, pakkauspahveja ja -muoveja. Nyt on sellainen olo, että ei me kyllä ennen joulua muuteta. Jouluun kun on enää reilu kaksi kuukautta!2 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa kurkkimassa teidän projektia ja pakko sanoa että olettepas upeasti edistyneet! ja mahtavalta näyttää :)

  Niitä sun väliovia aloin pohtimaan. Ei niin isossa asiassa varmaan kannata tyytyä sellaiseen joka ei omaa silmää miellytä. Ei niitä sitten voi enää vaihtaa erilaisiin? tai voisiko lakkapinnan hioa pois (joo tiedän, hurjan suuri homma...)?

  Ihanan isolta näyttää myös teidän kodinhoitohuone, kivasti on säilytystilaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Essi kommentistasi! :) (jee, kivaa kun joku kommentoi tänne!!!) Noiden väliovien suhteen päädyttiin samaan ajatukseen kuin sinäkin eli kyllä "tyyliin sopimattomat väliovet" ovat niin iso juttu, että ei sen asian voi antaa olla vaan. Laitettiin nyt tarjouspyyntöä ovien maalaamisesta samaan liikkeeseen, missä maalautettiin meidän sisävuorilaudatkin. Vaikka tuo Osmo Colorin läpikuultava puuvaha ei tarttunut siihen lakattuun ovipintaan niin toiveissa olisi, että ruiskumaalauksella siihen saisi peittävän valkoisen pinnan... Nuo ovet ovat ns. peiliovet, joissa kussakin on kolme uritettua syvennystä eli "peiliä" niin hiominen olisi kyllä ihan mahdoton juttu.

  Toivotaan nyt kovasti, että saataisiin joku siedettävä tarjous - 11 oven maalaamisesta (kellarin ovia ei tarvitsisi maalata kun kellari on enemmänkin sellaista varastotilaa).

  VastaaPoista