lauantai 11. helmikuuta 2012

Kalustekauppoja

Nyt on sitten allekirjoitettu paperit keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteista. Myyjä antoi innossaan ymmärtää, että oltiin saatu ihan huipputarjous - mutta jotakuinkin hinta oli sellanen, mitä oltiinkin budjetoitu etukäteen noille kalusteille. Mutta tosiaan nuo kalusteet tulevat Keittiömaailmasta eli ovat Novartin valmistamia kalusteita (=Parma, Petra, A la Carte). Keittiössä taso on massiivipuuta (amerikan pähkinä) ja ovet ovat tuollaiset maalaistyyliset peiliovet luonnonvalkoisina. Altaana Lapetekin silgranit-allas antrasiitin värisenä (huom. sama väri kuin meidän kattotiilissä! ..ihan oli suunniteltu juttu.. no ei! ;-) )

Kodinhoitohuoneeseen tulee kiiltävä valkoinen laminaattitaso ja maalatut valoiset sileät ovet. Altaaksi tulee valkoinen Lapetekin silgranit- allas. Kalustemyyjämme oli sitä mieltä, ettei se keräisi värjäymiä, mutta se jää nyt sitten nähtäväksi. Saanpahan ainakin hetken aikaa nauttia puhtaan valkoisista kodinhoitohuoneen kalusteista.

Niin ja kodinkoneet ovat nyt sitten AEG:tä kun Keittiömaailman talvietuihin kuului
-40% AEG:n koneiden ovh:sta.


Keittiö

Kodinhoitohuone


7 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Meillä on myös AEG:n koneet (vajaa 6v) ja meillä on valitettavasti korjattu jo mikroa (integroitu), pakastinta (myös integroitu) ja uunin kelloa (uuni upotettu)... Eli en ole mitenkään innoissani niitä teille suosittelemassa... mutta ehkä meillä on vaan huono tuuri. Tai sitten asia vaan on niin kuin meille yksi korjaajista sanoi, eli koneet vaan tehdään nykyään "kestämättömiksi".

  Sitten en tiedä kiinnostaako vinkit/mielipiteet, mutta nyt jos saisin tehdä meidän keittiön uudestaan, niin hankkisin meille ainakin kaksi asiaa: Upotetun lavuaarin (siis että ei jää reunoja tason päälle) sillä kaikki p..ska jää niihin reunoihin kiinni. Niin ja se toinen olisi uuni jossa olisi pyrolyysipuhdistus... Lisää säilytystilaa haluaisin myös, mutta se ei valitettavasti näillä neliöillä onnistu :D Kunnon kierrätystilat olisi ihanat :)

  VastaaPoista
 2. Essi, kiitos vinkeistä ja voihan kökkö, että teillä ei ole AEG:n koneet kestäneet!!! :( Mulle myös on yksi korjaaja sanonut, että nykyään laitteita ei tehdä kestämään. Mielen laitteet tosin kuulemma on tehty kestäviksi, mutta ne ovat hinnaltaan sitten ihan omaa luokkaansa... :(

  Mun korviin se pyrolyysipuhdistus kuulosti jotenkin hifistelyltä. Ja henkilö, joka laitteita meille esitteli AEG:n näyttelyssä piti ominaisuutta myös aika turhana (!!!???). Mä mietin, että kuulostaa epäekologiseltä pitää uunia päällä 2h 500c:ssä ihan vaan että saisi puhdistettua sen. Mun järki sanoi, että perinteinen puhdistus olisi ekologisempaa. Mutta jos joku vakuuttaisi että pyroluyysi olisi ekologisempaa kuin uuninpuhdistusmyrkyt niin kyllä mä sitten voisin sellaisen uunin haluta... :)

  Kunnon kierrätystilat meille on tulossa! :) Ainoo sitten, että tuolla minne muutetaan niin siellä ei kotoa noudeta kuin kaatopaikalle menevät roskat. Kaiken muun saa sitten itse autolla kuljettaa lähimpään kierrätyspisteeseen. Niin ja oma kompostori täytyy toki pihan nurkkaan laittaa

  VastaaPoista
 3. No ei mulla käytännön kokemusta tuota pyrolyysista ole, mutta miksi sellaisen haluaisin on siksi että mä en ainakaan saa meidän uunia millän maailman myrkyillä puhtaaksi... voi tietysti johtua siitä että olen putsannut liian harvoin. Mutta tuohon ekologisuuteen en osaa sanoa. Aikamoisia myrkkyjähän ne puhdistusaineet on, eli eiköhän noi ekologisuuspinnat ole molemmissa tavoissa aika matalat :D

  Miele on kyllä kova merkki. Mun siskolla on Mielen kodinkoneet (pesukoneet ja kuivausrumpu) jotka on 6-7v vanhat ja on ihan täydelliset edelleen (hiljaiset ja toimivat). Mutta toi hankintahinta on kyllä kova...

  Oma kompostori olisi ihana :) Ja kuvittele miten antoisaa kun kukaan muu ei täytä teidän sekajätettä. Pystyy itse huomaamaan kierrätyksen edut :)

  VastaaPoista
 4. hienolta näyttää. ainoa mikä tuossa kodinhoitohuoneessa panin merkille on se et heti koneiden vieressä ei oo laskutilaa. mut toisaalta pöytätilaa on niin paljon et varmasti mahtuu viikkaamaan :)

  t. mari

  VastaaPoista
 5. Joo kaikkea ei voi saada. Olisinkin halunut vaihtaa "konetornin" ja toisen pitkän kaapin paikkaa, mutta viemäri ehdittiin laittaa jo "kakkospaikan" alle. No, eikähän tuokin ihan toimi! :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta näyttää! Me ollaan kanssa juuri hetki sitten kirjoitettu keittiösoppari ja mä otin keittiöön tuon valkoisen silgranit altaan. Kovasti olen yrittänyt löytää muiden kokemuksia että pinttyykö lika, mutten ole löytänyt. Ja ihmettelen kyllä jos ei ole toimiva, miksi sitä muuten olisi valikoimissa...?

  VastaaPoista
 7. Hei Maaret! Hyvä maku sinulla keittiöaltaan suhteen! :) Mieheni kyseli vielä Lapetekilta tuon valkoisen altaan värjäytymisestä ja sieltäkin vakuuteltiin, ettei sen pitäisi värjäytyä. Toisaalta, eihän altaasta ole vielä 10-> vuoden käyttökokemusta, mutta toivotaan nyt että kestää hyvännäköisenä! :)

  VastaaPoista