torstai 24. marraskuuta 2011

Lämmöt päälle!

Meillä on talossa lämmöt!!! :girl_dance:  Seitsemän (7!!!) kuukautta siitä kun lapio löytiin maahan ensimmäisen kerran meidän tontilla! Eilen paikalla oli kaksi miestä Tom Allenilta + sähkömies ja en tiedä sen tarkemmin mitä tapahtui, mutta nyt teknisen tilan nurkasssa seisoo 300 litran lämminvesivaraaja ja 16kW:n lämpöpumppu  ja pieni peruslämpö on jo ihan aistittavissa.  Lämminvesivaraaja lämmittää tarvittaessa 300 litraa 20 minuutissa, joten ei pitäisi lämmin vesi loppua! (tulipa tässä mieleen eräs kanarian matka kun kylpyvettä lämmitettiin vedenkeittimellä kun lämminvesivaraaja oli niin pieni että lämpimähköä vettä riitti vain muutamaksi minuutiksi)  Lattialämmitys on säädetty nyt pienelle teholle, jotta sisällä olisi mukava tehdä töitä, muttei kuitenkaan niin lämmin, että tarvitsisi harmitella lämmön joutumista harakoille (vaikka kyllä mua ne kylmässä värjöttelevät harakat oikeasrti vähän säälittää...) -katosta kun puuttuu eriste (puhallusvilla) vielä.

Niin ja edellisen päivityksen jälkeen kellarissa on tapahtunut muutakin. Teknisen tilan osalta meidän rappari on käsin tasoittanut ja rapannut seinän ja mies on maalannut sen valkoiseksi. Eipä tuota seinää olisi enää laitteiden asennusken jälkeen pystynyt työstämään. Muu osa kellarista ruiskurapataan sitten vähän myöhemmin.

Esikoisen kanssa käytiin tänään raksalla pyörähtämässä ja tunnustelemassa miltä tuntuu betonilattia, joka ei ole enää jääkylmä. Appi esitteli meille lämmityslaitteita ja teknistä tilaa ja siinä samalla totesi taas, että kyllä se alkuperäinen aikatauluveikkaus näyttää edelleen pitävän hyvin paikkansa - että päästäisiin muuttamaan vuonna 2012! IHANAA, IHANAA, IHANAA!!!!

Ai niin ja tällä viikolla käytiin Keittiömaailmassa juttelemassa mahdollisesta tulevasta keittiostämme. Olen ollut aiemmin sitä mieltä, että meidän saareke ei tule keittiöön poikittain vaan pitkittäin, mutta nyt alan vähitellen saada mielenrauhan ajatukselle, että ehkäpä sittenkin se poikittain oleva saareke olisi paras ratkaisu. Siihen piti vaan riittävän kauan pyöritellä erilaisia vaihtoehtoja. Nyt pitäisi sitten miettiä minkälaiset kodinkoneet haluaisimem keittiöön, jotta voitaisiin saada keittiömaailmasta varsinainen tarjous. Muuten sitten keittiöön on tulossa kerman väriset puuovet peilileikkauksella (ei olla vielä päätetty mikä ovimalli miellyttää eniten), tummat massiivipuutasot, sitten tosiaan se saareke kolmella baarijakkaralla, kodinkoneet valkoisena.

Lämpöpumppu (vas.) ja lämminvesivaraaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti