perjantai 12. elokuuta 2011

Edelleen sitä kattoa

Kyllä tuo katon teko vaatii aikaa... Viime viikolla mä leikin akrobaattia ja kiersin puoli taloa katonrajassa kattotuolien päitä maalaillen. Jossain vaiheessa vielä mietin, että mua ei tuonne yläilmoihin saa, mutta ei se loppujen lopuksi nyt niin kamala kokemus ollutkaan. Itseasiassa aika hauskaa ja maisemat oli hienot! :) Vähän vaan mietin, että kyllä on miehellä ja apella joku suuri luotto mua kohtaan tai sitten ovat täysin vastuuntunnottomia. Jättivät nimittäin mut yksin sinne katon reunalle heilumaan pensselin kanssa kun itse lähtivät pois raksalta lounastaukoa pitämään... ;-) Mutta en tippunut en ja kattotuolin päät tuli maalattua. Niin paitsi ihan viimeinen kattotuolin pää kun maali loppui juuri silloin!!! Sitten kun mulla energiaa vielä riitti niin kävin vähän lapioimassa sepeliä kellarissa. Yksi kasa siellä olisi vielä levitettävänä (yhden "huoneen" alue) ja sitten sinne saisi styroxeja ja betonivalua ja mitä lie muuta tarvitaan.

Mutta tämä oli siis viime viikolla. Viime ja tällä viikolla mies ja appi ovat tehneet räystäitä. Eilen saatiin räystäät täysin valmiiksi, mutta toiselta puolen kattoa puuttuu vielä rimoja, jotka tulevat kattoruoteiden alle. Tänään aamulla "vesikattofirmasta" soitettiin ja ilmoitettiin, että siellä olisi miehet nyt raksallamme aloittamassa vesikaton tekoa. Illalla käytiin katsomassa miten vesikaton kanssa oltiin päästy alkuun ja kyllähän siellä oli ruoteita laitettu ja ihan kivasti.

Kotirintamalla mulla on alkanut mennä tyttöjen kanssa arki vähän helpommin. Iso juttu on, että kuopus on kasvanut jo niin vanhaksi, että osaa jo vähän leikkiä itsekseen ja kelpaa myös esikoiselle leikkiseuraksi. Esikoinen tosin enemmänkin yllyttää pikkusiskoaan tuhmuuksien tekoon ja sitten päivittelee vieressä kun "sisko syö kissan kakkaa!". Mutta kaiken kaikkiaan vihdoinkin pystyn tekemään kotitöitä ilman jatkuvaa häiriötä ja parin viikon sisällä olen jo ehtinyt hemmotella meidän raksamiehiä leipomalla heille mokkapaloja ja paistamalla munkkeja =)

Räystäät tehty, kattoruoteita aloitettu laittaa paikoilleen. Talon edessä ikkuna- ja kattotiilipinot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti