keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vedeltä suojassa ..ainakin melkein

Ei ole taas tullut kirjoiteltua pitkään aikaan. Työt ovat kyllä edenneet raksalla, mutta aika paljon on edelleen tehty kattorakenteita. Viime viikonloppuna saatiin kuitenkin nostettua ikkunat paikoilleen. Nyt talo näyttääkin ulkoapäin jo paljon valmiimmalta. Se tuntuu ihanan kannustavalta - kyllä me joskus vielä päästään taloon muuttamaan!

Vesikaton teko ulkoistettiin siihen erikoistuneelle kattofirmalle. He kävivät jo "aikoja sitten" laittamassa ruoteet ja aluskatteen paikoilleen, mutta itse kattotiilien laitto on nyt ollut jäissä. Tällä viikolla firman pojilla on kuulemma vielä jotain koulutusta ja ensiviikolla heidän pitäisi tulla kattotiilit laittamaan... Mutta pääasia kuitenkin, että vesi ei nyt pääse satamaan enää taloon sisälle.

Kellarissa loputkin sepelit on levitetty ja radonkaista laitettu. Myös styroksien laittaminen on hyvässä alussa. Puheissa on jo kovasti ollut lattialämmityksen laittaminen kellarin lattiaan piakkoin. Sitä ennen kuitenkin pitäisi löytää sähköurakoitsija. Yksi varsin kovahintainen "tarjous" saatiin, mutta nyt sitten vielä odotetaan muutaman kilpailijan tarjousta.

Minä olen raksalla käynyt jotakuinkin yhden päivän viikossa. Tällä hetkellä työn alla on vuorilautojen maalaus eli siis niiden lautojen, jotka tulevat ikkunan pieliin ja estävät veden pääsyn ikkunan tiivisteisiin.

Minun kotiäidin arki on helpottanut hieman kun esikoinen oppi pari viikkoa sitten päiväkuivaksi. Kestovaippojen pyykkäys siis väheni puoleen. Pihalla kasvavat aroniat ovat sen sijaan varmistaneet pyykkikoneen ahkeran käytön edelleen. Kuopus otti eilen ensimmäiset haparoivat askeleensa ilman tukea ja tämä mamma jo kovasti haaveileen kahdestaan keskenään kirmailevasta lapsosesta niin että itse saisi vaikka siivota rauhassa... Ai niin ja pitää nyt täälläkin vielä kertoa, että kännykät eivät sitten kestä päälle kaatunutta ruokaöljyä. Jotta kenenkään ei tarvitsisi testata mitä öljy tekee kännykälle niin voin sen paljastaa: näyttö muuttuu samalla tavalla läpinäkyväksi kuin paperi, johon kaatuu öljyä. Ilman luovaa esikoistamme en olisi varmaan koskaan saanut tietää tätäkään asiaa! ;-)

Tässä muutama kuvan tämänhetkisestä tilanteesta raksalta
  

1 kommentti: