maanantai 15. syyskuuta 2014

Sisäpäivitystä

Viimeisimmät blogipäivitykset ovat liittyneet enemmänkin pihaan ja ulkorakennuksiin. Jotain pientä on kuitenkin tapahtunut myös sisällä kotonakin, joten siitä nyt muutama sananen ja kuvanen.

Ensinäkin kodinhoitohuone. VÄLITILA ON VIHDOIN VALMIS!!!!! Ei siinä sitten mennyt kuin melkein pari vuotta odottaa inspiraatiota toteutukseen! Hyvissä ajoin kyllä tiesin, että haluan taustalle lasin alle kuvia kissoistamme, mutta ajattelin ottaa kissoista itse studiokuvia eikä siihen tuntunut koskaan olevan sopivaa hetkeä (rakentaa studio, suunnitella kuvien rekvisiitta, opetella studiokuvaustekniikkaa, mahdollisesti hankkia lisävalaistusta...). Lopulta jouduin turvautumaan ihan "tavallisiin" kuviin kissoistamme, mutta lopputulos ei ollutkaan ollenkaan hullumpi. Näihin kuviin kun liittyy myös ihania muistoja kuvienottamistilanteista. Näissä kuvissa esiintyvät kolme vauvaamme ajalta kun perheessämme ei vielä ihmislapsia ollut. Eli tässä tämä nyt on: muistojen välitila! :)


Sitten oma makuuhuoneemme. Ostimme uuden sängyn. Ikean väliaikainen 160cm leveä sänky (sinänsä kyllä ihan hyvä nukkua ensimmäiset käyttövuodet) sai poistua 180cm leveän jenkkisängyn tieltä. Kyllä nyt maittaa nukkua! Sängyn lisäksi unen laatuun on vaikuttanut myös se, että lapsukaisemme ovat pääsääntöisesti lakanneet huutelemasta yöllä. Pikkuherran kanssa tissitellään kerran vielä aamuyöstä ja nuorempi neitokainen ilmoittaa kuiskaten käyvänsä vessassa, mutta muuten yöt ovat nukkumista varten! Niin ja sänky on muuten merkiltään Sinfonian Bravo ja selkämme kiittävät kun saavat nukkua kovalla patjalla ilman pehmentävää petaria.

 
Eteisessä meillä oli pitkään väliaikaislipastona pappani vanha yöpöytä. Se oli kuitenkin jo jonkin verran naarmuilla ja täyspuisena turvonnut niin, etteivät laatikot enää tahtoneet aueta. Lipasto siirtyi uuteen käyttöön tekniseentilaan ja tilalle ostettiin Sotkasta Havanna-pikkupöytä.

 
Meidän nuorimmainen saa edelleen jatkaa vauvapäivien viettämistä nukkumalla isin ja äidin makuuhuoneessa, mutta kun lelut eivät enää tahtoneet mahtua lelulaatikkoon olohuoneeseen niin ostettiin pojan (tulevaan) huoneeseen jo valmiiksi leluhylly. Tyttöjen leikkihuoneessa on Ikean Expedit -hylly ja vastaavan halusin myös pojan huoneeseen. Ikea oli kuitenkin lopettanut Expeditin valmistamisen ja tilalle on tullut hieman sirorakenteisempi Kallax-sarja. Tässä siis Ikean Kallax-hylly ja edessä meidän kestovaippapöksy. (paljonhan meillä oli jo ennestään kestovaippoja pojalle tyttöjemme jäljiltä, mutta ihan pakkohan pojallekin oli muutama uusi vaippa ostaa - niin ihania kuoseja vaippoihin on saatavilla. Kuvan "Lempi" -merkkinen vaippa löytyi käyttämättömänä kirppiskeltä)
 
 Pojan huoneeseen ostin maton Hobby Hallista. Kovasti googlettelin kotona mattotarjontaa poikien huoneeseen, mutta todella petyin valikoiman kanssa. Poikaväriset matot olivat todella värikkäitä, jolloin maton olisi pitänyt olla ensimmäinen hankinta ja maton ympärille miettiä siihen sopiva tapetti ja verhot. Tai sitten matossa oli joku mauton kuva (ainakaan 1-vuotiaan huoneeseen en itse valitsisi sarjakuvahahmon kuvaa) tai sitten matot olivat turhan pieniä. Tämä Hobby Hallin matto ei ollut varsinainen lasten matto, mutta mielestäni hauskempi kuin ihan yksivärinen matto ja sopii yhteen myös hillitynvärisen tapetin kanssa.  Näihin hillittyihin sisustuväreihin sopii sitten levittää värikkäät lelut lattialle! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti