keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kevättä kellarissa ja pihalla

Aikaa on vierähtänyt joulusta ja edellisestä blogipäivistyksestä. Usein on ollut mielessä, että blogiin pitäisi kirjoittaa, mutta sitten on tuntunut, ettei ole kuitenkaan niin paljon kirjoitettavaa, että olisi rohkaistunut aloittamaan uutta päivitystä.

Nyt huomaa, että "vanha sanonta" "Jos muutat keskeneräiseen kotiin niin keskeneräisiä töitä ei tule tehtyä valmiiksi" pitää paikkansa - ainakin minun työpanoksen osalta. Kodinhoitohuoneen välitila on edelleen kesken. Taustalle pitäisi tulla valokuvia kissoistamme, mutta en ole saanut laitettua pystyyn "kissojenkuvausstudiota", joten kuvat ja koko välitila odottavat edelleen, että saisin inspiraation. Lisäksi kesken on veranta. Syksyllä jo ostin siihen puisen penkin, mutta pöytä ja pienempi penkki on edelleen hakusessa. Täytyy sanoa, että meidän arki kolmen pienen lapsen kanssa on sellaista hulabaloota, että sisustukselliset yksityiskohdat jäävät prioriteettilistassa aika alhaalle. Vaikka ne silti mielessä ovatkin ja aiheuttavat kevyttä harmistusta kun ei saa tehtyä taloa valmiiksi.

Mutta jotain kuitenkin on saatu tehtyä, siitä iso kiitos ahkeralle miehelleni. Talven aikana on siivottu kellari. Syksyllähän siellä oli edelleen raksapölyllä päällystetty betonilattia täynnä pahvilaatikoita, työkaluja, laudanpätkiä, ylijäämä parketin paloja, ruuveja, nauloja, valmiiksi kesää varten ostetut puutarhakalusteet, polkupyörät, jne, jne, jne - hyvä, että kellarissa mahtui kulkemaan. Nyt on rakennusmateriaalit kannettu ulos ja kaikki säilytettävä siirretty yhteen "huoneeseen" kellarissa ja kaikki muu osa kellarin lattiaa päällystetty epoksilla ja sen päällä vielä mattalakka. Lapsilla oli hauskaa kun pääsivät tyhjään kellariin purkamaan energiaa.



Enää kellari ei ole tyhjä vaan tilasimme sinne varastohyllyjä kaikelle mahdolliselle varastoitavalle tavaralle, jotta voisimme pitää asuintilat enemmän pelkistettyinä. Lisäksi haimme Ikeasta monta kannellista 45 litran Samla-laatikkoa. Niihin on ollut kätevä pakata varastoitavat tavarat ja hyllyt ovat säilyneet siistin näköisinä vaikka tavaralla ovatkin jo täyttyneet. Kyllä täytyy kerran vielä hehkuttaa, että tuo kellari on ihan loisto juttu!!!

 
Nämä kuvassa näkyvät hyllyt ja kaapit tilattiin Heksaplanilta ja lisäksi toiselle seinälle tuli vielä Ikean Pax -vaatekaappeja. Huonekalujen kokoaminen on tullut tämän uuteen asuntoon muuttamisen myötä hyvin tutuksi hommaksi. Näille Heksaplanin kaapeille ja hyllyille pitää kyllä antaa erikoismaininta erityisen helpon koottavuuden takia. Pieni miinus menee tällä kertaa Ikealle - tai ei mitään miinuksia tarvittaisi, jos Ikean päässä olisi yhdessä asiakaspalvelijan kanssa mietitty mitä kaikkia osia vaatekaappiin tarvitaan. Nyt on sitten kahden vaatekaapin takia tehty kolme ostosreissua Ikeaan: Ensimmäisellä kerralla ostettiin vaatekaappien rungot, toisella kerralla ovet kaappeihin ja kolmennella kerralla saranat oviin! ;-)


Tänä vuonna talvi oli mitä oli. Lunta tuli hetkeksi alle 10cm ja tosi vähän ulkoiltiin lasten kanssa siihen nähden, että on kuitenkin oma iso piha, jossa olisi periaatteessa helppo ulkoilla. Lapsilla ei kuitenkaan ollut paljon tekemistä kun hiekkalaatikko ja maa olivat jäässä eikä lunta ollut kuitenkaan niin paljon, että olisi voinut hiihtää ja pulkkailla muuta kuin muutamana päivänä. Talvi meni siis oikeaa talvea odotellessa ja yhtäkkiä todettiin, että talven sijasta voikin alkaa odotella kevättä.

Talvella piti hioa myös pihasuunnitelmaa, mutta jostain syystä sekin jäi. Nyt vihdoin, muutama viikko sitten tehtiin raakasuunnitelma istutettavien puiden suhteen. Meillähän oli ollut ihana ajatus toteuttaa tammikuja tuohon tien varteen, mutta ei jotenkin ollut tullut mieleen, että eihän siihen tien varteen voi isoja puita istuttaa kun ojassa kulkee sähkökaapelit... Eli hyvästi vaan tammikuja. Täytyy miettiä jos tammien sijaan tien reunaan laittaisi jotain pienempijuurista pensasta. No, tammikujan sijasta suunniteltii nyt pihan tienpuoleiselle reunalle "näköesteeksi" tammea, terijoen salavaa ja yksi hevoskastanja. Lisäksi sitten suunnitelmissa olisi hedelmäpuita: ainakin jokaiselle kolmelle lapselle oma omenapuu, sitten yksi luumupuu, kirsikkapuu ja päärynäpuu. Voi että kun kärsivällisyys ei tahtoisi ollenkaan riittää siihen, että puut alkaisivat oikeasti tuottaa hedelmää!

Piha on tosiaan edelleen musta ja savinen. Viime syksynä levitetty täytemaa on nyt talven aikana painunut ja saadaan vielä tilata vähän lisää täytemaata. Tulevia istutuksia varten kompostimulta on hyvässä "käymisvaiheessa". Vuosi sitten maaliskuussa meille tuli ensimmäinen kompoti - L&T:n Globe korotusosalla. Vuoden biojätteet + kaksi säkillisttä kompostikuiviketta sinne meni juuri ja juuri sisään. Nyt sitten maaliskuun lopulla ostettiin toinen samanlainen Globe (Kiitos vaan suosituksista Kirsi ja Piritta!!!) ja tyhjennettiin vanhat kompostijätteet siihen. Tosi hyvältä näytti! Vuoden päästä voidaan jo lapata itsetehtyä multaa puutarhakasveille!


 

Ja jotten blogin päivitys päättyisi kompostikuvaan niin perään vielä muutama vähän esteettisempi keväinen otos! :)

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti