sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ulkoa valmis!!!

..tai siis melkein valmis. Seuraavana ei-sateisena raksailupäivänä minun pitäisi vielä korjausmaalata parvekkeen kaiteet ja sitten pitäisi ostaa /tehdä kynnykset ulko-ovien alle.

Sää on siis suosinut viime viikkoina ulkotöitä ja nyt on meillä tosiaan valmiina portaat ja pikkuterassit pääulko-oven ja sivuoven edessä. Terassi- ja porrasmateriaaliksi valikoitui lehtikuusi. Sen pitäisi olla jopa kestävämpää kuin kyllästetty kestopuu. Saa nähdä miten kestää. Niin ja tosiaan yläkerran parvekekin on valmis. Aika hieno tunne oli tänään käydä siellä seisomassa ja katselemassa maisemia! :) Ulkopuolinen urakoitsija on myös käynyt rappaamassa meidän perustukset, joten siltäkin osin talo on nyt valmis ulkoa.

Minulla on nyt kesäloma menossa -syyskuun kaksi viimeistä viikkoa. Valitettavasti vaan loma ei ole alkanut kovin hyvissä merkeissä, sillä koko ensimmäinen viikko on nyt mennyt sairastellessa. Kurkunpääntulehdus vei ensiksi äänen ja nyt kun ääni on palailemassa niin mukaan on tullut ihan hervoton yskä. No, hoitona on hiljaisuus ja raksallahan se onnistuu paremmin kuin lasten kanssa kotona. Tällä viikolla sain pidettyä kaksi raksailupäivää ja niiden puitteissa tuli maalattua molempien sisäänkäyntien kaidepuut, pestyä työhuoneen hirsiseinät kloriitilla ja sitten paljon ihan yleistä siivoilua sisällä.
 
 
Ensiksi valmistui pääoven portaat...

..ja sitten sivuoven portaat ja parveke
 
Nyt kun ulkotyöt on saatu valmiiksi niin mies ja appi siirtyivät sisälle tekemään saunaan lauteita. Lauteet tehdään lämpökäsitellystä männystä. Lauteiden kohdalla valittiin nyt sitten taloudellisesti halpa vaihtoehto ja päätettiin tehdä ne ihan omin voimin. Valmis hieno saunapaketti olisi maksanut 3000€ kun itsetehtynä puutavaran hinnaksi tuli alle 500€. Eihän lopputulos nyt tule olemaan niin sulavalinjainen kuin teollisesti tehdyssä saunassa, mutta oikein tyylikkäältä vaikutti kuitenkin kun tänään omien töitteni lomassa kävin kurkkimassa miten pojilta edistyy lauteiden rakentaminen.

Sitten kun lauteet saadaan valmiiksi niin seuraava projekti lienee keittiö. Eilen mies oli jo nostellut keittiökaappeja alustaville paikoilleen riviin keittiön seinustalle. Vähän tuostakin jo saa tuntumaa miltä valmis keittiö jotakuinkin voisi näyttää.

Keittiön asennus alkutekijöissäEi kommentteja:

Lähetä kommentti