lauantai 4. elokuuta 2012

Muutoksia elämässä - raksailu etenee silti

Taas on aikaa vierähtänyt edellsiestä päivityksestä. Nyt on kaikki laatoitukset tehty kylpyammeen ympäröintiä ja kellarin vessaa lukuunottamatta. Iso kiitos Uudenmaan laatoitusmestareille! Oltiin oikein tyytyväisiä kyseiseen firmaan! :)

Mun oma työpanos on ollut vähän heikkoa. Kerrottakoon nyt myös blogin lukijoille, että meille odotetaan kolmatta lasta. Laskettu aika on helmikuun alussa ja nyt mennään rv 14 kohdalla. Olisihan se kiva päästä muuttamaan uuteen kotiin sitä ennen, mutta tiedostetaan kyllä, että se toive ei välttämättä pääse toteutumaan. Mutta ei oteta siitä stressiä. Uusi vauva ja perhe ovat elämässä tärkeysjärjestyksessä ennen raksailua. Nyt mä keskityn ensisijaisesti raksailun sijasta kasvattamaan uuteen kotiin uutta asukasta. :)

Vointini on ollut väsynyt, hyvin saamaton ja myös pahoinvointia on ollut. Olen yrittänyt raskaudesta huolimatta pitää yhden raksailupäivän viikossa, mutta nyt on raksailuinto ja -energia olleet täysin kadoksissa ja on tuntunut, etten ole saanut juurikaan mitään aikaiseksi vaikka koko päivän olisinkin raksalla viettänyt. Edellisellä raksailukerralla pesin keittiön hirsiseinän ja maalasin verannan seiniin ekan kerroksen Osmo Coloria. Tänään sitten maalasin keittiön seinään ekan kerroksen Osmoa. Niin ja orgaanisilta kaasuilta ja liuottimilta suojaavalla maski oli koko ajan kasvoilla. Vähän sen läpi hengittäminen oli raskasta lämpimässä ilmassa, mutta eipä raskaana ilman sitä viitsi maalien kanssa olla tekemisissä.

Yksi isohko muutos elämäsä yleensä ja myös raksailussa on, että minä palasi "oikeisiin" töihin nyt 1.8. Samoin meidän tytöt aloittivat päiväkotiuran. Työni on kaksivuorotyötä, johon sisältyy viikonloppujen osalta, että olen aina kaksi viikonloppua töissä ja sen jälkeen on yksi vapaa viikonloppu. Samoin joudun olemaan töissä myös joitain arki-iltoja. Tuo tarkoittaa nyt sitä, että mies joutuu yhä useammin viettämään viikonloppupäiviä ja arki-iltoja lastenhoidon parissa ja talon rakentaminen hidastuu. Vaikka se on toki harmi raksailun kannalta niin täytyy nähdä myös hyvä puoli siinä, että lapset pääsevät vihdoinkin viettämään enemmän aikaa isänsä kanssa ja onhan se miehellekin kiva tutustua taas paremmin omiin lapsiinsa!

Tällä viikolla raksalla on maalattu toinen ulkoseinä. Siitäkin kiitos apelle ja anopille! :) Ja niin kuin tuosta allaolevasta kuvasta näkyy niin myös osa ikkunoista on saanut jo vuorilaudat reunoilleen.

Kaksi seinää maalattu ulkoa

Viime viikolla Uneelmaportailta tultiin aloittamaan sisäportaiden kokoaminen. Kellarin portaat saatiin koottua ja asennettua paikoilleen ja ne olivat sellaiset kuin pitikin. Sen sijaan yläkerran portaiden kanssa oli tapahtunut informaatiokatkosta tilauksen yhteydessä ja meille oli toimitettu portaat välilaudoilla (niin kuin kellarin portaat) vaikka niiden piti olla avoportaat. Lisäksi alatasanne ei ollut lainkan sellaienn kuin piirustuksiin oli suunitteltu. Unelmaportaiden edustaja kävi raksalla tarkistamassa tilanteen, myönsi tilausvirheen ja lupasi korjata asian pikimmiten. Onneksi ei olla ihan heti vielä muuttamassa, joten kyllä tässä on joitain kuukausia aikaa saada toivotunlaiset portaat!

Kellarin portaat -suojattu pahvilla

Keittiön lattia valmiina

Vaikka tätä edistymistä raksalla tapahtuukin niin silti koko ajan toivoisi, että oltaisiin vielä askeleen verran pidemmällä. Nyt se askel on, että talon ulkomaalaus olisi valmis. Ehkä se valmiusaste ollaan saavutettu kuukauden päästä. Katsotaan! :)

2 kommenttia:

  1. Onnea Outi raskaudestasi!!! T. Mari K

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva "uusi"/itselleni uusi blogi! Meidänkin raksalla vähän samanlaisia tunnelmia, laskettu aika tammikuun lopulla. Onneksi alkuraskauden huono olo on ohi, tosin väsymys jäljellä edelleen =) Meillä ei ole vielä muita lapsia, ja itseni on yllättänyt tämä miten väsynyt jo raskauden aikana voi olla. (Ulko)maalaukset meillä tehdään vernissapohjaisella itse tehdyllä maalilla. Siinä on vain pellavaöljyä ja pigmenttejä ilman haitallisia liuottimia, niin olen sitä hommaa tehnyt ilman hengityssuojaa. Jaksamisia raksalle!

    VastaaPoista