torstai 7. huhtikuuta 2011

Päätöksiä ja muutoksia

Rakennuslupapaperit ovat nyt sitten tosiaan kunnassa käsittelyssä. Nyt on ehkä sellainen viimeinen hetki huokaista ennen suurimman koetuksen alkua. Tässä huokaistessa voisi sitten samalla kirjoittaa muutaman sanasen siitä miltä tämän rakennusprojektin alku on tähän asti tuntunut.

Paljon paperin pyöritystä, yhteydenottoja eri suunnittelijoihin, selvitystä kunnan kanssa lupa-asioista, papereiden täyttämistä, toiveiden esittämistä, suunnitelmien miettimistä ja päätösten lukkoon lyömistä on mahtunut viime kuukaisien sisään. Suurimman työn on tehnyt mieheni oman työnsä ohella. Minä olen sitten pyörittänyt arkea meidän kahden alle 2-vuotiaan kanssa ja saanut päivittäin raporttia siitä miten meidän lupa-asiat edistyvät.

Välillä on mies huikannut tulemaan koneelle katsomaan jotain suunnitelmaa ja kysynyt siihen mielipidettäni ja hyväksyntääni. Hieman on pinnalliseksi jääneet minun kommentointini kun lapsi kainalossa olen hetkeksi istahtanut katsomaan tärkeitä dokumentteja puuron kiehuessa samalla hellalla ja toinen lapsi kiskomassa sormesta "äiti tule tänne". Muutamaan otteeseen olenkin vasta liian myöhään herännyt haluamaan jotain, mikä onkin jo periaatteessa päätetty. Niin ovat sitten ystävälliset talotoimittajan suunnittelijat saaneet jälkikäteen tehdä vielä joitakin muutoksia piirustuksiin.

Nyt sitten viimeisimpänä minulle realisoitui meidän asemakaavamme. Ääk - rajoittuuko meidän saunan terassi tosiaan suoraan keskelle pihaa ja on vain kivenheiton matkan päässä autotallista?! Kun tonttia kerran riittää vähän pidemmällekin niin nyt tuntuisi kovin ihanalta ajatukselta päästä kävelemään saunalle pientä polkua pitkin. Hmm.. katsotaan nyt onnistuuko saunan paikan siirtäminen vielä tässä vaiheessa... Jos ei onnistu niin lupaan kyllä, etten ala mököttämään asiasta vaan sitten alan miettiä miten istutuksilla saisi saunan ympäristön kivan näköiseksi.

1 kommentti:

  1. Onpa ihanaa ja jännää lukea näitä ajatuksia :) Hyvältä näyttää teidän talonpaikka, pohjapiirrustukset & mukavan levältä uusi tie! Eikus vasarat esiin ja vaipat kehiin! Kiva että oot blogin saanut aiheesta aloitettua :) Onnea matkaan!

    VastaaPoista