maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulu, joulu tullut on


 Taas on yksi vuosi kohta päättymässä. Tähän vuoteen on mahtunut paljon. Muutto uuteen taloon, jota ehdittiin rakentaa melkein kaksi vuotta, muuttotavaroiden järjestelyä (- ja sitä kestikin - viimeisen muuttolaatikon kannoin kellariin nyt joulusiivousta tehdessä!),  kolmannen lapsen syntymä (kun kolme lasta huutelee vuoronperään läpi yön niin voi miettiä miten sitä päivät jaksaa), sisustamista (hyvin vaiheessa edelleen), pihan suunnittelua... Mutta kyllä nyt voi sanoa, että vuoden aikana tämä talo on muuttunut kodiksi. Muistan kun juuri muuttaneena oli ihan outo olo. Oli tyhjä avara asunto. Vuodessa on tullut paljon elämän jälkiä (kiitos lapset! ;-) ) ja uuteen kotiin sijoittuvia muistoja.   Onhan tämä ollut todella rankka vuosi, mutta jos se tästä nyt lähtisi helpottamaan kun raksailut alkavat olla ohi ja koko perheen voimin voidaan kai vähitellen alkaa keskittyä ns normaalin arjen elämiseen. Itse jatkan edelleen kotona kolmen lapsemme hoitamista. Vähän olen jos uskaltanut itsekkäästi ottaa omaa aikaakin ja silloin opiskelen täydennyskoulutuksessa ja käyn kuntoklubilla (kun muuten ei tahdo olla aikaa niin hyvä karata klo 7 alkavaan jumppaan kun muu perhe vielä kääntää kylkeä sängyissään). Kohta juhlitaan kuopuksen 1v synttäreitä ja pian sen jälkeen esikoisen 5v synttäreitä. Ihan hyvillä mielin tässä ollaan ottamassa uutta vuotta vastaan! :)

Piha saatiin muokattua muotoonsa lokakuun lopulla ja nyt maa saa painua talven yli. Toistaiseksi tämä talvi onkin ollut aika lailla lumeton. Nyt talven aikana pitäisi tarkentaa pihasuunnitelmaa. Keväällä on sitten edessä ensimmäisten puiden ja pensaiden sekä nurmikon istutus. Syksyllä meillä puhalsi Eino-myrsky, joka lennätti trampoliinimme parin kymmenen metrin matkan peräkärryn ja auton välistä ja laski sen pihan keskelle. Se siitä trampoliinista sitten. Ehkä ensi vuonna osataan jo paremmin huomoida omakotitaloasumisessa olennaisia asioita kuten myrskyyn varautuminen...

 
Mutta, mutta, autotalli valmistui! Tai epoksi-pinnoite puuttuu vielä sisätiloista, mutta muuten tämä oli nyt tässä!!!!
 
 
Pihasaunan kanssa on hommaa vähän vielä kesken. Raksailumotivaatio on vaan vähän loppunut. Meillä kun on jo toimiva ja paljon käytössä oleva puusauna talon sisällä niin ulkosauna voi hyvin odottaa vaikka ensi kevääseen. Jos vaikka juhannuslöylyt päästäisiin ottamaan pihasaunassa ja mahdollinen juhannusvieras majoittamaan saunatuvassa (halukkaiden ilmottautumisia otetaan jo vastaan! :) ). Saunassa sisällä on väliseinät muurattu ja seuraavaksi pitäisi tehdä lattiaan pintaa. Koska meillä on jo moderni puusauna laatotuksineen sisällä talossa niin halutaan tähän pihasaunaan enemmän mökkitunnelmaa. Suunnitelmissa on mm perinteisen näköinen betonilattia sauna- ja pesutiloihin ja lankkulattia saunatuvan puolelle.


Marraskuun pimeydessä pakenimme hoitamaan raksailu- ja muuta väsymystämme Kanarin auringon alle ja reissusta palatessa meitä tervehti tie- ja pihavalaistus. Itse toki olimme valot suunnitelleet, mutta appi oli sähkömiehen kanssa laittanut tuulemaan ja nyt oli valot asennettu paikoilleen.

 
Ensimmäisenä adventtina puimme kotimme joulutunnelmaan. Ihanaa oli vihdoinkin päästä ostamaan kotiin jotain pientä ja sievää :)

 
120 valoa sisältävä led-ulkovalosarja oli juuri sopivan kokoinen portaiden käsijohteen pituudelle.

 
Lähes neljän metrin pituisen kuusen haimme omasta metsästä. Joulukuusiseuran vinkkejä noudattaen laitoimme veteen muutaman tipan tiskiainetta vähentämään veden pintajännitystä, jolloin vesi kulkeutuu pienimpiin neulasiin saakka. Hyvin ovat neulaset pysyneet paikoillaan tuolla vinkillä! :)
 
 
Vanhalta työkaverilta saamani jouluenkeli pääsi mukaan koristamaan kuusta.

 
Joulupöydän kattaus. Keskellä pöytää valoa ja tunnelmaa toivat Case de cousin Paul - palovalot värisävyä uyuni. Pallovaloihin tutustuin sattumalta netin vauva-foorumilla ja uyuni-sävyyn ihastuin kun sen löysin nettikaupasta. Sävy tuntui sopivan mukavasti viileän valkoista pöytää vasten. Servettien taitteluohjeen nappasin Facebookista muutama päivä ennen joulua ja servettikuusiin sain sopivat tähtikoristeet Tiimarin loppuunmyynnistä. :)
 

Joulupallo Stockmannilta



Kesällä Perfect Home -kutsuilta ostamani kynttilä"purkki" pääsi joulupöytään. Purkissa sisällä kultamaalispray:lla maalaamiani käpyjä ja ulkopuolella kultamaalilla maalattu mustikanvarpu. Niini-narun ostin kiireessä pari päivää ennen joulua paikallisesta kukkakaupasta.