torstai 24. lokakuuta 2013

Syksyllä autotallia, saunaa ja pihaa

No niin, yli 2v jaksoinkin säännöllisesti päivittää blogia, mutta nyt näköjään iski päivitysväsymys! :) Viimeksi kun kirjoittelin niin autotalli oli aika vaiheessa. Nyt se on viimeistä silausta vaille valmis! Tässä kuitenkin kuvia matkan varrelta:


Elokuun 18. päivänä pidettiin kattotalkoita
 
Ja tässä alapuolella betonivalua aurinkoisena aamuna syyskuun loppupuolella:
 

 

 
Ja tässä lattian pinta käsitelty tasaiseksi
 
 

Tässä apen tekemä taidonnäyte, ristikkoseinää puuvajan päätyyn, jotta tuuletus olisi taattu! :)
 
Syyskuun lopulla myös alkoi meidän pihaprojekti. Laitettiin tarjouspyyntöjä moneen paikkaan, mutta tosi harvasta paikasta saatiin edes vastausta. Ilmeisesti siis pihafirmoilla ei ole puhaa asiakkaista!Lopulta valittiin useamman henkilön suosittelema Vihermax toteuttamaan pihan muotoilu. Ajatuksena oli toteuttaa takapiha eli käyttöpihamme kahteen tasoon ja tasojen välille muutama pengerrys. Sitä varten tarvittiin lisää täyttömaata. Ensimmäiset 15 kuormaa hiekkaa tuli helsinkiläiseltä työmaalta, joten nyt voikin sanoa, että ensi kesänä päästään istuskelemaan omalla pihalla Helsingin maaperällä. :)
 

Tässä tätä Helsinkiä nyt on! :)
 
Pihan osalta täyttömaata saatiin riittävästi ja piha on nyt muotoiltu. Seuraavaksi jätetään uusi maa-aines painumaan talven yli ja keväällä jatketaan multakerroksella ja nurmikon istutuksella. Tuohon pihaan saisi kyllä uppoamaan ihan rajattomasti omaisuutta, mutta toiveena ei nyt olekaan tiptop-valmis täydellinen piha vaan sellainen hyvä perustaso, jota voi sitten loppuelämän ajan työstää harrastuksena vähä vähältä sen mukaan kuin intoa riittää.
 
Viime viikolla saatiin talousrakennukseen ovet paikoilleen ja tällä viikolla käytin kytkemässä lämmöt päälle tuohon "sisäosuuteen.". Niin ja viime viikonloppina puuvaja pääsi jo käyttöön kun tilattiin 9m3 klapeja ja minä ladoin ne puuvajaan - siis ihan vapaaehtoisesti halusin tehdä sen työn. Oli hyvää vastapainoa lasten- ja kodinhoidolle! :)