sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Pieniä mökkejä pihapiiriin

Kesäkuun aikana perustukset saatiin valettua autotalliin ja pihasaunaan, mutta sen jälkeen sepelin toimituksessa oli vähän ongelmaa, joten autotallin ja saunan rakentamiseen tuli vähän taukoa. No, ei hätää että työt olisivat kokonaan seisseet. Appi käytti tuon ajan leikkimökin rakentamiseen. Mökki on nyt viittä vaille valmis - toiselta puolen puuttuu enää ikkunalasit ja kyllä se vaan on upea! 1:5 pienoismalli meidän asuinrakennuksesta! Katolla on myös oikealla paikalla piiput, huippuimuri ja antenni! :)


Sisällä mökissä (tai huvilassa niin kuin siskoni sanoi) on parvi, jossa lapset voivat sitten joskus vaikka nukkua kesäöisin. Itseasiassa meidän 2v sinne jo nukahtakin alkuiltaunille. Hänen piti mennä vaan leikkimielessä testaamaan kuinka siellä voisi nukkua, mutta kun pikkuisella on niin hyvät unenlahjat, että nukkumattihan siinä ehti tulla kylään lyhyen testauksen aikana! :D

 
Kun leikkimökki valmistui (niitä muutamaa ikkunaa lukuunottamatta siis) niin saunan rakentaminen pääsi jatkumaan. Tuon kehikon rakentaminen vaikuttaa vähän Lego-talon kokoamiselta. Aika nopeasti tuntuu seinää syntyvän. Eristenauhaa nitojalla kiinni, hirsi paikoilleen ja vaarnatappi hakaten kiinni. Tai siis teoriassa tekniikka tuntuu helpolta, mutta kyllä noi rakentajat ihan kovaa työtä näyttävät tekevän! Nyt jo alkaa vähän hahmottaa millaisissa tiloissa pääsee sitten joskus saunomaan. Pesuhuone vaikuttaa kyllä aika ahtaalta, mutta eiköhän siinä kuitenkin pese sen verran mitä tarvitsee. Saunatupa on 2m leveä ja innoissani olen jo alkanut etsiä kivaa puista vuodesohvaa siihen päätyyn. Siellä voi sitten tarvittaessa majoittaa kesävieraita! :)
 
Ensimmäisen rakennuspäivän urakka
 
Pakko laittaa tähän blogiinkin vielä maininta tästä asuinpaikastamme. Asutaan niin syrjässä, että saatiin eräänä iltana ilves vierailulle meidän pihaan. Siinä tuo köllötteli savikasan päällä taloamme katsellen! :) Oli kyllä tosi vaikuttavan näköinen! Niin ja peuroja ja hirviä täällä myös näkee todella usein.
 
 
Edellisessä päivityksessä kuukausi sitten kerroin verhoprojektistani. Piti tulla juhannusverhot, mutta nyt voi kysyä minkä vuoden juhannusverhot... Ei ole ollut aikaa eikä motivaatiota jatkaa projektia. Sivusaumat sain ommeltua ja nyt pitäisi surrutella yläsaumat, mutta aloinpa sitten jahkailla, että haluanko kuitenkaan sitä piilolenkkikiinnitystä. Vielä voisi vaihtaa. Mutta kun perusarjen pyörittämisen lisäksi ei ole erityisemmin ylimääräisiä resursseja verhoihin eikä muuhunkaan ylimääräiseen.
 
Pihaa pitäisi myös miettiä. Tai onhan sitä jo vähän mietitty. Jonkunlainen pihanmuodon suunnitelma ollaan miehen kanssa paperille piirretty ja tuonne takapihalle käytiin suunnitelman mukaisesti keppejä laittamassa paikoilleen sen mukaan mihin tulisi pihan "ylätaso" ja mihin "alataso". Väliin haluttaisiin vähän pengerrystä niin kuin Kreikassa häämatkallamme joskus muinoin nähtiin. :) Nyt pitäisi laittaa kyselyä sellaisin firmoihin, jotka voisivat jonkunlaista pihan muodon muokkausta tehdä. Aika haastava tämä 1 ha tontti kyllä on. Haaveilen niitystä tontin laidoille, mutta googlettamisen perusteella niitty ei ole ihan niin yksinkertainen juttu kuin voisi kuvitella. Tämä vanha ravinteikas savinen pelotmaa kun kasvaa luonnostaan rikkaruohoa ja ne eivät niitylle kuulu. Saa nyt nähdä saako tähän mitään niittyä kohtuu kustannuksin. No, loppuelämän projekti tämä 1 ha piha kyllä varmasti tulee olemaan, joten ehkä sen niityn aika on joskus pidemmän ajan päästä.