keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Jouluna raksalla

Saatiin meidän raksalle kunniavieras kun suvun vanhin tuli katsomaan uutta kotiamme joulupäivänä. Siihen valmistauduttiin aaton aattona miehen kanssa siivoamalla lattiolta pois suojapahvit ja -paperit ja samalla imuroitiin ja mopattiin lattiat. Oli aika iso muutos kun yhtäkkiä lattioilla pystyi kävelemään sukkasilteen! :)

Tervetuloa! :)

Keittiö ihan valmiina

Eteinen + peiliovinen vaatekaappi

Eteisen toinen vaatekaappi
 
Kyllä nyt vaan syyhyttäisi päästä toteuttamaan se lopullinen muutto! Sitä ennen pitäisi kuitenkin saada loput listat laitettua. Listojen leikkaamista varten meidän jiirisirkkeli on nyt yläkerrassa ja sen käyttäminen tuo sahanpurua sen verran, että lopullista siivousta ei kyllä saa tehtyä ennen kyseisen laitteen käytön lopettamista. Olohuoneessa kulmasohva odottaa nyt pakkauksissaan kokoamista, mutta ei sitäkään viitisi koota ennen kuin on ihan siistiä. Keittiöryhmän toimitus ei nyt sitten onnistunutkaan jouluksi vaikka niin meille kaupasta luvattiin. On kuulemma kuljetusfirman vika, että heillä toimitukset ovat ruuhkautuneet. Seuraavaksi lupailivat toimitusta välipäiville. Katsotaan..
 
Listojen laiton lisäksi vielä pitäisi tapetoida lasten makuuhuoneiden seinät ja maalata leikkihuoneen seinä. Ja siinä se sitten olisi! (ei puhuta tässä yhteydessä pienistä meikaustoimenpiteistä, mitä sinne tänne pitäisi tehdä).
 
Ja seuraava aika hauska vaihe on sitten alkaa miettiä verhoja ja mattoja tuonne asuntoomme ja tehdä uudesta kodista kodin näköistä! Tai siis hauskaahan olisi jos olisi ihan selkeä käsitys siitä mitä haluaa ja kaikki tarvittava löytyisi helposti. Todellisuus taitaa kuitenkin olla hieman eri. Onneksi noilla hankinoilla ei ole mikään kiire. Naapureita ei ole lähellä, joten ilman verhojakin tullaan hyvin toimeen kesään asti. Mielummin harkitsen ostoksiani kaikessa rauhassa kuin että viikon päästä kadun sitä mitä tuli ostettua.


tiistai 18. joulukuuta 2012

Muuttotarkastus tehty ennen joulua!

Tänään oli sitten kovasti odotettu päivä ja muuttotarkastus saatiin tehtyä! Viimeisinä hankintoina muuttotarkastusta varten mies kävi eilen ostamassa piharoskiksen ja printtasi sähköpostin, jonka mukaan jätteiden keräys alkaa tammikuun 3. viikolla. Tänä aamuna mies vielä nappasi raskalle lähtiessään sammutuspeitteen nykyisestä asunnostamme, joten välttämätön alkusammutusvälineistökin tuli hankittua valmiiksi muuttotarkastukseen. :)

Ainoa huomautettava asia muuttotarkastuksessa oli ulkona parvekkeen kaiteen poikkilauta, joka oli väärällä puoellla pystylautoja ja näin ollen mahdollistaisi kiipeilyn. No, se on kuulemma korjattavissa 2,5h fiksailulla. Itse en muuttotarkastukseen ehtinyt kun se oli jo 8:30 aamulla ja olin silloin vielä hoitamassa aamutoimia lasten kanssa. Vein sitten toisen lapsen päiväkotiin, toisen mummille ja sitten tulin itse siivoilemaan raksalle. Appi taki samalla sokkeleita keittiökaappien alle.

Parketit meillä saatiin kuin saatiinkin sitten laitettua kaikkialle 1- ja 2-kerrokseen ennen muuttotarkastusta ja jalkalistat tuli hankittua ja nekin ovat jo melkein kaikkialla paikoillaan. Sahanpurua asuntoon tuova "sirkkelikin" saadaan jotakuinkin toimettomaksi kun ne viimeiset jalkalistat (ja ok, muutama kattolistakin puuttuu) saadaan paikoilleen. Sitten on taas astetta mielekkäämpää siivota kun siivoamisen tulos on nähtävillä pidemmän aikaa.

Eteisen kaapit ovat palasina eteisen seinustalla odottamassa kasaamista. Keittiöryhmän ja sohvan toimitus luvattiin ennen joulua .. vielä ei ole kyseisiä kalusteita näkynyt, mutta vielä tässä on kolme päivää aikaa luvatulle toimitusaikataululle.

Tänään sain pölyt pyyhittyä alakerran wc:stä ja kodinhoitohuoneesta niin että viitsin ikuistaa niistä kuvat tänne. Myös erkkeri on nyt muuten valmis paitsi siinä lattialla on vielä jalkalistojen työaluetta. Tuossa kuvassa näkyy erkkerin mastovalaisimet. Mies sellaisiin ihastui joskus asuntomessuilla ja halusi meille sellaiset. Nyt valmiina asennettuna kiittelen miehen makua valaistuksen suhteen. Kyllähän nuo mastot hienoa ovat!

Alakerran wc

Kodinhoitohuone -taustakuvat ja lasi puuttuvat

Näkymää 2-kerroksesta erkkerin suuntaan


Muuttolaatikoita ja pusseja on lähtenyt raksalle jo 38 kpl. Nyt on vanhassa asunnossa kova siivoaminen päällä sillä huomenna on tästä asunnosta näyttö mahdollisille seuraaville asukkaille. No, tuleepahan joulusiivous tehtyä ajoissa eikä jää enää aatonaatolle niin kuin perinteisesti on käynyt. Kauheasti ei tänä vuonna viitsi panostaa jouluvalmisteluihin kun vanha koti yritetään saada tyhjennettyä, uudessa kodissa on vielä viimeistelyt tekemättä ja muutenkin aatto ja joulupäivä tullaan pääsääntöisesti viettämään sukulaisten luona. Kaikesta huolimatta laitoin nyt kuitenkin porkkanalaatikon valmistumaan ja ostin ainekset piimäkakkua varten. Saaristolaisleipää tekisi mieli kokeilla kaverin (Essi!) esimerkin innostamana! :)

Tyttöjen päiväkotipaikat on irtisanottu vuoden loppuun ja minulla häämöttää äitiysloma edessä. Vielä olisi huominen (kotipäivä) ja sitten kaksi työpäivää. Kyllä tää vaan on jännää aikaa! Paljon muutoksia elämässä samaan aikaan!

tiistai 11. joulukuuta 2012

Muuttotarkastus varattu!

No niin ja niin kuin tuossa otsikossa lukee, niin nyt on sitten muuttotarkastuskin tilattu! Jotenkin I-H-A-N   U-S-K-O-M-A-T-O-N-T-A !!! Tarkastuspäivä on viikonpäästä, tiistaina 19.12.  Tänään meillä on ilmastointilaitetarkastus (joka pitää olla tehtynä muuttotarkastuksessa) ja sähkömies on luvannut kirjoittaa oman todistuksensa tarkastukseen mennessä. Kyllähän meillä tulee vielä olemaan muuton esteenä puutteita tuon tarkastuksen jälkeenkin. Parkettia puuttuu alakerrasta ja todennäköisesti ei saada alakerran wc.täkään ihan käyttökuntoon kun sieltä puuttuu vielä joku putkenpätkä. Mutta muutto on jo käynnissä. Nyt on raksatalon kellariin viety 30 kpl erikokoisia muuttolaatikoita (kiitos sukulaisille ja työpaikalleni pahvilaatikoista!!!). Ja jossain vaiheessa joulun jälkeen / tammikuun alussa päästäisiin sitten varman toteuttamaan ihan oikeaa muuttoa. Ei tää jotenkin tunnu nyt yhtään todelliselta... :)

Raksalla on tapahtunut taas paljon edistystä ja olisin halunnut laittaa tänne jo aiemmin kuvia, mutta joka huoneessa on ollut jotain pieniä puutteita, minkä takia en ole kuvia viitsinyt ottaa "melkein valmiista". Nyt sitten alakerrassa sijaitseva työhuone on jalkalistoja vaille valmis. Lisäksi myös yläkerran WC on nyt kuvauskunnossa kun katto on saanut listatkin.

Työhuone

Työhuoneen kulmassa piilotettu jakotukki

Yläkerran WC

Yläkerran WC:n suihkunurkka

Yläkerran WC:n pönttö -putket piilotettu kotelon sisälle

Yläkerta on nyt jotakuinkin valmis. Sieltä puuttuu enää jalkalistat (niistäkin päätettiin, että laitetaan valkoiset listat. Pitäisi vaan vielä laskea menekki ja laittaa listat tilaukseen), kahden lastenhuoneen tapetit (nekin odottavat jo rullissa seinälle laittamista) ja osa (okei, melkein kaikki) kattolamput. Pojan (luotetaan nyt rakenneultassa saatuun "lupaukseen") huoneeseen on tulossa tällainen Estan tapetti:

 
Tuon tapetin tilasin Hollannista. Vaikka yleensä tykkään tukea suomalaista yritystoimintaa niin sen verran ison säästön sain tilaamalla hollantilaista tapettia Hollannista, että nyt en sitten raaskinut laittaa suomalaisen yritystoiminna tukemista ykkössijalle. Ja lampuksi samaiseen huoneeseen on sitten tulossa tämä: