sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kärsimättömyyttä ja sisustusahdistusta


Nyt ovat sitten olleet pohdinnassa viimeiset raksailuun vaikuttavat valinnat, jotka vaikuttavat asunnon kokonaisilmeeseen ja tulevan olemaan nähtävinä – ehkä ei nyt ihan loppuelämää – mutta monen monta vuotta kuitenkin. Alakerran vessan taso. Olisin halunnut vessaan puun värisen tason, johon upotettaisiin valkoinen malja-allas, mutta koska meillä oli yläkerran allaskaapin kytkytkauppana tullut hervottoman iso ja arvokas peili (joka ei sinne yläkerran vessaan mahtunut) niin se peilinkehys-puunväri ei sopinut yhteen minkään valmiin puutason kanssa. Niinpä jouduttiin nyt tilaamaan vessaan valkoinen taso. Mua vaan niin ärsyttää tuo peili. Enkä edes tykkää koko peilin puuväristä. Se on paljon keltaisempi kuin piti olla. Ja sama homma sen koko yläkertaan tulevan allaskaapin kanssa. Väri muistuttaa paljon enemmän vanhempieni 70-luvun kirjahyllyä kuin pähkinää. Kaupassa ja netissä väri oli ihan erilainen.

No sitten lastenhuoneen tapetti.  Vaihtoehtoja pyörittelin jo pitkään mielessä, mutta nyt kun tein valintani niin valitsemani tapatin valmistus on kuulemma lopetettu. Harmittaa. Olisin halunnut tyttöjen makuuhuoneeseen yhdelle seinälle tämän tapetin, mutta ”joudunkin” päätymään nyt johonkin muuhun vaaleanpunasävyiseen raitatapettiin. Eivät nuokaan nyt huonoja vaihtoehtoja ole, mutta kuitenkin vähän räväkämpiä kuin tuo ykköstoiveeni.
Siten pitäisi laittaa kohta olohuoneen kulmasohva tilaukseen. Mutta kun en osaa päättää kankaan väriä. Eikä tunnu olevan aikaa eikä jaksamista lähteä sinne sohvakauppaan taas suorittamaan vertailua. Viikolla käytiin kertalleen Matropolikalusteessa, josta saatiin tarjous Carelia-kulmasohvasta ja Maskussa, jossa saatiin tarjous Pohjanmaan Alava-kulmasohvasta. Carelialla ei ollut kuitenkaan tarjolla yhtä kivaa kangasta kuin Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla taas minua häiritsi Alavan "röhnöttävä" selkänoja. Sitä haluaisi vaan lykätä päätöksen tekoa, mutta jos toimitusaika sohvilel ja keittiöryhmälle on kuusi viikkoa, niin pitäisi se tilaus saada piakkoin vetämään jos haluttaisiin kalusteet vuoden vaihteeseen.


Ja sitten tuo keittiön välitila. Viime kerralla kun päivitin blogia niin harmittelin kuinka kaupassa kivalta näyttänyt laatta ei näyttänytkään enää niin kivalta kun toin sen raksalle. No, kävin sitten uudestaan kartoittamassa K-Raudan laattavalikoimaa ja sieltä löytyi pari potentilaaista vaihtoehtoa. Vähän nihkeää oli K-Raudan toiminta (terveisiä vaan sinne 75:een!!! ;-) ) mallilaatan tilaamisen suhteen, mutta lopulta saatiin laatta ja tänään kävin katsomassa miltä laatta näytti oikeassa ympäristössään. Jotenkin valmiiksi oli skeptinen olo, ettätuskin tämäkään hyvältä näyttää, mutta ylätyksekseni olinkin oikein tyytyväinen siihen miten laatta sopii meidän keittiön väreihin. Eli nyt saadaan sitten keittiön välitilan laatta tilaukseen! :)

Keittiön tuleva välitilan laatta

Ja sama laatta vielä lähempää

Portaat piti rakentua tällä viikolla, mutta portaiden kokoaja sairastuikin ja kokoaminen siirrettiin ensi viikolle. No, onneksi tässä on edelleen aikaa, mutta kyllä tuo portaiden paikoilleen saaminen on kestänyt. Mutta eka vessanpönttö on saatu asennettua käyttökuntoon (alakerran vessaan) ja keittiön ja suihkujen hanat on asennettu paikoilleen. Myös sähkömies on käynyt laittamassa useampia pistorasioita käyttökuntoon ja pesuhuoneessa on katto paneloitu ja lamput laitettu valmiiksi toimimaan.
 
Ai niin ja ne välovet, joista valitin viime päivityksessä, niin ovat nyt toimitettu maalattaviksi. Kalliiksi tulee, mutta vähän pakko ne oli saada valkoiseksi, jotta olisivat yhtenevät muun asunnon kanssa.

Ja ettei taas jäisi epäselväksi niin pakko vielä parilla lauseella purkaa tätä raksailun aiheuttamaan henkistä väsymystä. Ei vaan niin jaksaisi enää. Kärttyäitinä pinna kireällä yritän kotona tehdä parhaani lasten kanssa ja venyä samaan aikaan palkkatyön ja raksan suuntaan. Olisi se vaan ihanaa viettää ihan normaalia perhe-elämää: käydä lasten kanssa uimassa, viettää yhteisiä koti-iltoja, käydä kylässä koko perheen voimin ja ehkä joskus vaikka laivalla. Ja jos sitä joku päivä voisi istahtaa uudessa kodissa sohvalle, lämmitella takkatulen äärellä ja rauhallisin mielin nauttia tämän urakan loputuloksesta.



lauantai 13. lokakuuta 2012

Keittiötä, kodinhoitohuonetta ja saunaa

Tänään olin taas itsekin raksalla kun töistä oli vapaapäivä. Meillä on nyt kasattu keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteita. Tykkään kyllä molemmista! Tuossa keittiön kulmassa välitilan kohdalla on yksi laatta, joka todennäköisesti tulee edustamaan meidän välitilan laatoitusta. Laatta on Cellon Alaska beige 2 kukkaa. Lainasin tuon mallilaatan K-Raudasta, jotta pääsisi näkemään mieltä se meidän keittiössä näyttää. Muuten näyttää kivalta, mutta vähän tökkii, että laatta näyttää likaiselta vaikkei oikeasti likainen olekaan. Nyt tuntuu vaan, että on sellainen kiire, että ei olisi enää aikaa lähteä uudelleen kartoittamaan laattatarjontaa. *huokaus*. ..mutta ylihuomenna ajattelin kyllä vielä kerran käydä K-Raudassa ja Pukkilassa.

Keittiö raksakaaoksessa
 
Kodinhoitohuone


Mulla jatkuu edelleen maalausurakka raksalla. Tänään maalasin valmiiksi (=toinen kerros Osmoa) kolme hirsipilaria. Ajattelin myös aloittaa väliovienmaalausurakan, mutta ensimmäisen oven kohdalla totesin, että se siitä maalaamisesta (tai siis vahaamisesta Osmolla). Ovet oli käsitelty lakalla eikä siihen pintaan Osmo color tarttunut. Tai tarttua kyllä ihan vähän, mutta ero käsittelemättömään oli niin pieni, ettei ole mitään järkeä nähdä vaivaa levittää se vaha tasaisesti sellaisen minimaalisen värieron takia. No, positiivista on, että eipä nyt sitten tarvitse maalata niitä ovia. Ikävä puoli taas on, että joudutaan sitten tyytymään puunvärisiin oviin, mikä ei mun mielestä sovi ollenkaan meidän asuntoon. Hmm.. pitäisiköhän ne karmit kuitenkin maalta? Niitä ei oltu kai lakattu...

Keittiön, kodinhoitohuoneen ja maalaamisen lisäksi taas on tapahtunut edistystä saunassa. Nyt saunaan on asennettu kattopaneelit, kattolamput, betoninen lämpöeristeseinä ja lasinen ovi. Huomenna mies ja appi käyvät hakemassa kivet kiukaaseen ja sitten puuttuukin enää yksi lamppu lauteiden alle. Vessan hanat ja pöntöt on laitettu tilaukseen. Uusien portaiden piti tulla tällä viikolla, mutta eipä ole näkynyt. Keittiön loisteputket tulivat tällä viikolla, mutta niitä ei pääse asentamaan ennen kuin saadaan se välitila laatoitettua.

Vaikka tuolla raksalla on tapahtunut paljon ja periaatteessa loppusuoralla ollaan niin  tuota asuntoa katsellessa tuleva muutto tuntuu vielä jotenkin tosi kaukaiselta. Betonilattialla on hakitelineitä, pukkeja, lautoja, roskasäkkejä, työvälineitä, sahanpurua, pakkauspahveja ja -muoveja. Nyt on sellainen olo, että ei me kyllä ennen joulua muuteta. Jouluun kun on enää reilu kaksi kuukautta!