lauantai 24. maaliskuuta 2012

Vuosi blogia kirjoitettu - nyt tehdään valintoja sisustukseen

Tasan vuosi sitten aloitin tämän blogin ja tilanne raksan suhteen oli aika lailla erilainen. :)

Tänään tutustuttiin Mannerheimin lastensuojeluliiton lastenhoitopalveluun ja tilattiin meidän tytöille lastenhoitaja siksi aikaa kun miehen kanssa käytiin taas kerran kiertelemässä pintamateriaalivaihtoehtoja tulevaan taloomme. Oli kyllä hyvä päivä! Lastenhoitaja osoittautui mukavaksi ja taitavaksi ja me löydettiin melko varma valinta parketiksi! Olen kyllä niin iloinen! Hakusessa on ollut tammiparketti ilman keltaisuutta ja nyt sellainen olisi Karelian Tammi Natur Antuque Kartano yksisauvaisena. Tuo linkin kuva ei tosin ihan vastaa sitä mitä kaupan näytepalassa nähtiin. Livenä väri on vähän enemmän lämpimän pähkinän sävyinen.

Sitten löydettiin yläkerran vessaan kiva korostuslaatta, jota laitetaan kauttaaltaan pesuallasseinälle. Laatta on Pukkilan Trendstone mosaiikki todenäköisesti vaaleanharmaana niin kuin tässä linkin kuvassa. Toinen vaihtoehto olisi hitusen tummemman harmaa.

Mitäs sitten. Osmo colorista käytin hakemassa lisää näytemaalipurkkeja. Läpikuultava valkoinen osottautui liian läpikuultavaksi ja se alkoi tuntumaan sopivalta sävyltä vasta neljännellä maalauskerroksella. Nyt otettiin testaukseen sitten vastaava peittävä sävy, joka yhdellä kerroksella maatattuna on kuitenkin varsin läpikuultava sekä valkoinen perinnesävy, joka myöskin on peittävyydeltään tummempaa kuin läpikuultava.

Kylpyhuoneeseen meille on tulossa amme ja tänään teimme siitäkin melko todennäköisen päätöksen. Eli meille tullee Westerbergsin Ocean 170 duo pelkkänä ammeean ilman poreominaisuutta. Tämä ei ollut ihan selvä valinta. Mies kun olisi halunnut poreammeen. No, välillä tehdään valintoja jotka miellyttävät enemmän toista. Tuolla ammeasialla tuntui kuitenkin olevan enemmän merkitystä minulle. Mies sen sijaaan valitsi meille kiukaan, joka ei minua aluksi miellyttänyt, mutta kyllä se nyt jo tuntuu ihan kivalta... :) Tällainen Harvia Legend -kiuas tuli meidän raksalle tällä viikolla.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Paneeleita

Hirsipaneelien loppumisesta: oltiinkin itse haluttu muinoin puuosatoimitus ilman väliseinien paneeleita, koska emme silloin vielä osanneet sanoa, mitkä seinät haluamme hirsipaneelista ja mitkä gyprocista. No, yksi s-posti viesti talotoimittajalle ja kahdessa päivässä -eli tänään tulivat tarvittavat paneelit tontille.

Kattopaneelien suhteen kävi vähän hassu juttu. Mies oli laittanut tarjouspyyntöä kattopaneeleista muutamaan eri paikkaan. Odoteltiin tässä vielä yhtä vastausta ja kun se osottautui kaikkia muita kalliimmaksi niin päätettiin hyväksyä ensimmäinen saamamme tarjous vaikka sekin ylitti reilulla 1000€:lla budjetoimamme hinnan. Mies otti yhteyttä kyseiseen paneelitoimittajaan hyväksyäkseen heidän tarjouksensa ja pyytääkseen toimitusta toukokuulle. Yhteydenotossa kävikin ilmi yllättävä asia: Yhteyshenkilömme oli ollut viikon lomalla ja sillä aikaa työporukka oli ymmärtänyt tarjouspyyntömme tilaukseksi ja tehnyt paneelit meille valmiiksi ja lähettänyt ne matkaan!!! Hauskaksi asian tekee se, että yrityksellä ei ollut edes tiedossa missä osoitteessa raksamme sijaitsee - ainoastaan nykyisen kerrostalokaksiomme osoite ja sinne oli tulossa 3000 metriä paneelilautaa. Jii-haa! ;-) No, ongelmaksi tuli sitten tuon puutavaran varastoiminen -tarve kun paneeleille olisi vasta toukokuussa. Toimittaja pahoitteli sekaannusta. Paneelien kuljettaminen takaisin tehtaalle /sahalle olisi tuonut lisäkustannuksia, joten saimme hyvitykseksi reilun 1000€ alennuksen kattopaneeleista ja siten hinnaksi muodostui jotakuinkin aluenperin budjetoimamme summa.  :)

Minä heitin tänään aamulla mieheni työpaikalleen, lapset mummille hoitoon ja itse suuntasin raksalle ottamaan vastaan kattopaneelitoimitusta (joka ei sitten kuitenkaan tänään saapunut) ja jatkamaan maalailuja. Meidän timpuri-appiukko lähti tänään hyvin ansaitsemalleen etelän lomalle, joten sain puuhastella raksalla ihan yksin. Sain eteisaluan gyprocit pohjamaalattua. Oli mukava erilainen päivä verrattuna normiarkeen. Ei tämä mamma taas muista milloin olisi viimeksi saanut viettää latuaikaa ylhäisessä yksinäisyydessä. No, vaikka ihan mukavaa raksalla olikin niin silti tuli tunne, että töitä on vielä P-A-L-J-O-N jäljellä ennen kuin talo on muuttovalmis. Tuli vähän skptinen olo, että mahdetaanko päästä muuttamaan vielä tämän vuoden puolella...

Ai niin ja tällä viikolla saatiin takkatiilet raksalle. Meille tulee Tulikiven kulmatakka leivinuunilla. Muuraus on kahden viikon päästä, mutta koepoltto vasta joskus kesällä kun piippu saadaan puhkaistua katon läpi.

Jotakuinkin puolet takkatiilistä

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Pohjamaalausta

Viikko vierähtänyt edellisestä blogipäivityksestä. Sinä aikana yläkerran aula on saanut hirsipaneelipinnan ja alakerran gyproc-pinnat on tasoitettu.  Nyt paneloinnin alla on meidän makuuhuone ja siihen hirsipaneelit sitten loppuvatkin! Emme tiedä olimmeko ymmärtäneet toimistussisällön väärin vai oliko tarkoitus, että paneeleita tuli talopaketin mukana näin vähän. Toivottavasti kuitenkin saataisiin lisäpaneelit mahdolllisimman nopeasti raksalle ja toivon mukaan ilman lisäveloitusta! :)

Minä maalasin pohjamaalilla tänään viisi gyproc-seinää, keittiötä, kodinhoitohuonetta ja lastenhuoneita. Oli oikeasti kivaa hommaa verrattuna mun aiempiin raksatöihin: ikkunoiden tiivistämiseen ja lasivillojen laittamiseen. Nyt talo tuntuu taas hurjasti valmiimmalta kun käsittelemätön seinäpinta on saanut valkoista väriä. Nyt mulla onkin jatkossa paljon töitä raksalla. Maalaamista ja todennäköisesti myös laatiottamista. Saa nähdä miten saa lastenhoidon järjestettyä.  Ainakin mun raksailu motivaatio on korkea: mitä enemmän mä pystyn raksalla auttamaan, sen nopeammin me päästään valmiiseen taloon muuttamaan. Ja mä niin jo haluaisin muuttaa!

Nuo hirsipaneeliseinät olisi tarkoitus vahata valkoisella Osmo color läpikuultavalla puuvahalla. Tänään maalattiin testipaneeleita tuolla vahalla. Ihan kivalta näytti, mutta tosi voimakas liuottimen katku tuosta aineesta tulee! Voi olla, että hankintalistalle tulee liuotinkaasuilta suojaava hengityssuojain kun seinien vahaaminen tulee ajankohtaiseksi.


Yläkerran aula saanut paneelipinnan

Takana olohuoneen nurkka, edessä keittiötä

Kodinhoitohuone

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Väliseiniä ja sisustussuunnittelua

Tänään pidettiin raksalla taas siivouspäivä. Kyllä siihen koko päivä menikin, että eka ja toka kerros saatiin imuroitus. Kyllä teollisuusimurin vuokraaminen vaan on ihan ehdoton juttu!

Noita väliseiniä on nyt rakenneltu. Lisäksi mies on edelleen työstänyt ilmastointiputkia. Kyllä niidenkin laittamiseen on mennyt aikaa!
Yläkerran vessan suihkun kohdalle mies asensi tällä viikolla unidrain-viemärin ja nyt mietitään millainen suihkunurkkaus siihen päälle rakennetaan. Meillä molemmilla (siis minulla ja miehelläni) oli ajatus, että lasitiilistä rakennettu suihkunurkkaus olisi ihana. No, yllätys oli sitten, että vaikka itse lasitiilit ovat varsin halpoja niin suihkuoven kiinnittäminen lasitiiliin olisi maksanut aika lailla maltaita. Tällä hetkellä vahvasti ehdolla on "viritelmä", jossa vain toinen reuna suihkunurkkausta olisi lasitiilistä ja toinen, se mihin ovi kiinnitettäisiin, olisi puurunkoinen seinän tynkä ja se pinnoitetaisiin sitten samalla laatalla mitä vessaan muutenkin tulee. 

Lastenhuoneisiin tulee kolme valkolakattua hirsipaneeliseinää yksi seinä gyprocia jonka päälle tulee tapetti. Mä olen nyt illalla, lasten mentyä nukkumaan, kartoittanut ahkerasti tapetti- ja muuta sisustustarjontaa netissä. On se vaan ihanaa, että kaupoilla voi kiertää ihan vaan istumalla mukavasti kotona - varsinkin kun internet vie nopeasti myös tapettikauppoihin Suomen rajojen ulkopuolelle! :) Jenkeistä itseasissa löysin ihanan sisustustarran, jonka 99% varmuudella tulen tilaamaan lasten leikkihuoneen seinälle. Kuva siitä on tässä alla olevassa kuvassa ylimpänä oikealla (pöllöt puussa). Musta on tosi ihanaa miettiä noita sisustusjuttuja. Niitä miettiessä talon valmistuminen tuntuu olevan jo tosi lähellä. Mä huomaan tykkästyneeni lastenhuoneiden sisustuksessa vaaleisiin väreihin -lähinnä valkoiseen ja vaaleanpunaiseen. Voin tosin kuvitella, että monet irvistävät tälle mun mieltymykselle.. ;-)

Gyproc-seinä toisessa lastenhuoneessa

Kivoja sisustusjuttuja lastenhuoneisiin