torstai 30. kesäkuuta 2011

Työt etenevät hellepäivinä

Tällä viikolla on hirsien ulkoseinät suojattu pohjusteella (Valtti Akvabase). Minun tuo pohjuste piti alunperin seinään levittää, mutta sainkin sitten siirron "naiselle paremmin sopivaan hommaan" seisomaan jalat vakaasti maanpinnalla ja sutimaan pohjustetta (Valtti-Pohjuste) kattotuolin päihin ja räystäslautoihin. Mies ruiskutti sillä aikaa pohjusteen hirsiseiniin. Pikkusiskoni sain nakitettua jatkamaan maalaushommaa anopin kanssa seuraaville päiville kun itse en raksalle päässyt. Sisko olikin ihan innoissaan kun pääsi maalaamaan - oli kuulemma mukavaa ajanvietettä kesälomalla. Huomenna sitten toinen sisko lupasi mennä talkooavuksi maalailuja jatkamaan. Kiitos siskot!!!! :)

Muuten sitten raksalla työstetään välipohjaa. Pitkää päivää mies ja appivanhemmat tekevät! Itse painiskelen taas kotona lasten nukutusten, ruoanlaiton, siivoamisen ja pyykinpesun kanssa. Välillä homma tuntuu olevan hallinnassa, välillä taas tekemättömät työt onnistuvat kasaantumaan. Niin kuin nyt taas. Täytyykin tästä lähteä vielä viikkailemaan pyykkiä ennen kuin pääsen yöunille.

Anoppi ja pikkuisin siskoni maalaamassa räystäslautoja

PS: Ai niin, jos jotakuta kiinnostaa niin talkooapulaisista otetaan jatkuvasti ilmottautumisia vastaan! ;-)

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hirsikehikko nousee osa 2/2

Tänään meidän talon alakerran hirsiseinät nousivat sitten täyteen korkeuteen ja sen päälle saatiin vielä nostettua kattoristikot paikoilleen. Vastaavamestari oli tänään päivittänyt lainaa varten valmiusastetodistuksen ja sen mukaan talomme on nyt 35% valmis! :) Vaikka vielä on pitkä matka muuttovalmiiseen kotiin, niin kyllä tätä vaihetta jo kelpaa katsella. Nyt tämän ainakin tunnistaa jo talonraakileeksi!

Talomme harjakorkeudessaan

Näkymä olohuoneen ikkunasta


maanantai 20. kesäkuuta 2011

Hirsikehikko nousee osa 1/2

Nyt meidän talon seinät ovat sitten alkaneet kohota! Kokenut kokoajaporukka laittoi hirttä toisen päälle aamusta alkaen ja tänään päästiin jotakuinkin puoliväliin pystytyksessä. Huomenna pitäisi sitten loput hirret saada paikoilleen. Appi ja mies tekivät tänään töitä kattotuolien parissa, jotta nekin saataisiin huomiselle valmiiksi nostettavaksi paikoilleen.

Myös minä ja tytöt päästiin tänään ihmettelemään paikan päälle kuinka talo nousi. Kiva oli nyt jo havainnollisesti nähdä minkälaiset maisemat avautuvat esim. ruokailutilan ja kodinhoitohuoneen ikkunoista! Vielä tässä vaiheessa on hassu vaikutelma, että talomme tuntuu tosi ahtaalta, mutta onneksi tuo vaikutelma on tuttua tuttavien rakennusprojekteista.  Lopputulos on kuitenkin yleensä avarampi kuin mitä keskeneräinen rakennus on antanut olettaa. Mutta joo, oli se vaan hyvä, että päädyttiin käyttämään ammattitaitoista porukkaa hirsikehikon nostamiseen. Olisi ollut aikamoista hidasta palapeliä jos omatoimisesti oltaisiin hirret nostettu paikoilleen (niin kuin alkuperäinen suunnitelma oli).


Tältä talomme näytti iltasella kun päivän työt olivat ohi

Perustukset valmiina - hirsirunko saa nousta!

Nyt olisi sitten tontilla kaikki valmiina huomista hirsikehikon nostoa varten. Kyllä perustusten tekeminen menikin ihan viime tippaan. Kuviteltiin vielä muutama päivä sitten, että perjantaina täytetään äkkiä monttu kellarin ympäriltä ja se olisi sitten siinä. Todellisuudessa kuitenkin montun täyttäminen osittain sepelillä, osittain maa-aineksella oli hidasta hommaa. Lisäksi meidän urakoitsija pääsi tekemään täyttöä vasta viikonloppuna ja työ saatettiin loppuun vasta nyt sunnuntaina kaatosateen säestämänä.

Mutta tosiaan viikolla saatiin bitumimatto kiinnitettyä, patolevyt laitettua (erityiskiitos apelle ja anopille!) ja saumavalu onnistui hyvin perjantaiaamuna. Ai niin ja mä sain huristeltua ompelukoneella verhot meidän raksahuussin ikkunaan! Tähän astihan ikkunasta on näkynyt huussissa istujan naama, mikä on muissa ihmisissä herättänyt suurta hilpeyttä. Verhot on tehty esikoisen pussilakanan ylijäämäkankaasta .. kuosi on vaaleanpunapohjaista Hello Kittyä :)

Tässä vielä näkyvissä patolevyä, mutta ulkotäyttö jo hyvässä vauhdissa

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ontelolaatat kellarin katoksi

Eilen meidän raksalla tapahtui taas isompi askel eteenpäin kun paikalle tuotiin ontelolaatat kellarin katoksi ja alakerran lattiaksi. Mies, isäni ja appi laittoivat laatat nosturiauton avulla paikoilleen. Varsinainen betonibunkkerihan tuo nyt on! Eräs kaverini sanoikin jo, että tulee sitten meidän kellariin turvaan jos Suomeen tulee ydinlaskeuma! ;-)

Tämän viikon töitä raksalla olisi vielä tuon ontelolaattarakenteen työstäminen, bitumimaton laitto ja sulatus sokkelin alareunan suojaksi ja sitten patolevyjen kiinnittäminen. Perjantaina tulee betonia ontelolaattojen reunohin ja saumakohtiin.  Mies on ottanut nyt kolme lomapäivää tällä viikolle. Ei tosiaan tarvitse haaveilla perheen yhteisestä leppoisasta kesälomasta tänä kesänä.

Huomenna meidän hirret tulevat tontille! Miehen kanssa sitä jo päiviteltiin - meidän talon hirret on tehty jo valmiiksi!!! Ensiviikolla on sitten hirsirungon pystytys ja kattotuolien laitto! Ihan mieletöntä!!!

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Sokkeli ja kellarin seinät valmiina

Nyt on mennyt jo varsin pitkä tovi, että päivästä toiseen on nosteltu kellarin seinäharkkoja paikoilleen. Viimeiset harkot nostettiin paikoilleen eilen ja tänään oli harkkojen betonitäyttö. Nyt on sitten yksi iso rupeama takana. Valtaisa kiitos miehelle ja appiukolle kovasta urakasta!!! Seuraavaksi olisi sitten sadevesiviemäreiden ja salaojien teko, bitumin ja patolevyjen laitto kellarin ulkoseinään ja sitten päästään täyttämään tuo monttu ulkoapäin sepelillä ja maa-aineksella. Nyt ollaan jo kesäkuun puolella ja ennen juhannusta pitäisi hirsirungonkin jo nousta. Aika hurjaa vauhtia rakentaminen edistyy!

Valmiiksimuurattu kellari ennen betonivalua